A Sony ismét befektetett az Epic Games-be

Újabb kétszáz millió dollárral tolta meg az Unreal Engine alkotóját a Sony; az Epic Games amúgy a héten egy igen komoly egy milliárd dollárnyi (tehát 300 millárd forintnyi) finanszírozást gyűjtött össze. (Ebből pedig tudják fedezni az Epic Games Store veszteségeit, amit az ingyenes játékokból hoznak össze.)

Ez már a második alkalom, ugyanis először a Sony 250 millió dollárral tolta meg Tim Sweeney cégét még júliusban, aminek értéke már 28,7 milliárd dollár. Ez persze messze elmarad az Apple-től, aminek értéke (az összes részvényt felszorozva) több mint két billió dollár. Szóval az Epic finanszírozási körének egyötödét ezúttal a Sony állta, és a pénzből az Epic közösségi élményeket fog építeni a Fortnite-ban, a Rocket League-ben és a Fall Guysban, miközben arra bátorítják a fejlesztőket, hogy alkalmazzák az Unreal Engine-t a játékaikban, vagy esetleg az Epic Games Store-t, vagy az Epic Online Services-t vegyék igénybe, állítja Sweeney. Röviden, a házhoz állt pénz az Epic „metaverzumának” építésére szolgál.

A metaverzum fogalom arra utal, hogy az Epic szeretne teljesen önállósodni, és egyfajta komolyabb MMO-t teremthet azzal, amit már a Fortnite-ban láthattunk, ahol az emberek összefuthatnak, koncertet nézhetnek, vagy akár egyedi eseményekben vehetnek részt… és mindezt a saját gazdasági modelljével tenné a cég, ami azért az Apple-nek és a Google-nak nem nagyon tetszett. Sweeney amúgy a tavalyi DICE-beszédében azt mondta, hogy több, elfalazott kerttől távolodnak el egy egyre nyíltabb metaverzumhoz, ami az évtized végére megvalósulhat. Ebben a játékosok a barátaikkal összefuthatnak és csoportosan mehetnek játékról játékra platformokon át, és nem kell aggódniuk amiatt, hogy melyik cég csinálta az általuk használt eszközt, vagy melyik cég működteti a szervereket. Szerinte ez is egy elvesztett évtized lehet, amiben a platformtulajdonosok (mint például a Microsoft és az Apple) folytatják a háborúzást.

Ez az elképzelés persze nem is rossz, és lehet, hogy a Sony pont emiatt kezdte el finanszírozni az Epic Games tevékenységeit. (Meg azért így akarnának az Unreal Engine 5-höz hamarabb hozzáférni…)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu