Apple vs. Epic Games: a két cég vezetője is fel fog szólalni a tárgyaláson

Tim Cook és Tim Sweeney is a bíró elé fog járulni a két cég között zajló amerikai per első meghallgatásán, ami május harmadikán lesz, és a tervek szerint három hétig zajlik majd.

Az antitröszt perben mind a két cég tanúkkal fog felvonulni, és így nagy eséllyel a két főnök is mikrofont ragadhat az ügy során. A listában a Microsoft, a Facebook, az Nvidia, illetve a Match Group vezetői közül is talált párat a Law360. De ez nem is olyan hajmeresztő: az, hogy a két cég vezetője mennyi ideig fog „a kínpadon” lenni, már felvonhatja a szemöldököket: Cook esetében két óráig fog tartani, míg a bíróság megvizsgálja az Apple céges értékeit és az App Store riválisait… de Sweeney esetében már új bekezdést kell kezdenünk!

Tehát az Epic Games vezetője akár nyolc órán át is a pódiumon lehet! Az elvárások szerint az Epic Games történelméről, az üzleti modelljükről, a Samsunggal való kapcsolatukról, továbbá a Google-vel és az Apple-vel történt párbeszédről is beszélnie kell. Nyolc órán át beszélni elég kemény lesz, úgyhogy valószínűleg hálózsák és hideg élelmiszer is kelleni fog a bíróság embereinek…

Az Apple vezetői közül Eddy Cue (a cég internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke), Eric Gray (az Apple szolgáltatásainak kereskedelméért és árazásért felelős rendezője), illetve Craig Federighi (az „almások” iOS és macOS operációs rendszereinek fejlesztéséért felelős vezője) esik át a kihallgatáson, míg az Epic Gamestől Daniel Vogel (működetésért felelős igazgató), Steve Allison (az Epic Games Store általános menedzsere),továbbá Andrew Grant (mérnök, aki a csalásokat megakadályozó szolgáltatásokért és platformszabályzatért felelős) áll a bíró elé.

Valószínű, hogy a per végkimenetele megváltoztathatja a játékipar útját. Ha az Epic Games nyer, akkor Sweeney álma, a minap általunk is részletezett metaverzum talán komolyabb erősödésen eshet át, de ha az Apple viszi haza a pálmát, akkor pedig Sweeney félelme igazolódik be (ez az évtized is a platformtulajdonosok háborújára mehet el).

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu