Ezúttal VR-portot kap a Resident Evil 4 [VIDEO]

A Resident Evil 4 számtalan platformon megjelent, és most a már amúgy is termetes listát bővíthetjük még névvel…

GameCube, PlayStation 2 (2005), PC (2007 az eredeti, satyna portnak, 2014 a HD kiadásnak), Wii (2007), iOS (2009), Zeebo (2009), PlayStation 3, Xbox 360 (2011), Android (2013), PlayStation 4, Xbox One (2016), Nintendo Switch (2019). És akkor ehhez csatlakozik az Oculus Quest 2 is, ugyanis a Capcom az Oculusszal (Facebookkal…) és az Armature Studioval (akik a ReCore-on vagy a Dead Staron dolgoztak) közösen a virtuális valóságba fogja átvinni Leon S. Kennedy európai (tor)túráját (ráadásul exkluzívként).

Mike Verdu, a Facebook Reality Labs tartlomért felelős alelnöke szerint a cég izgatott, hogy a Resident Evil 4 világát új formátumban élhessük át. A belső nézetes szemszög okozta immerzió, a Touch kontrollerek, illetve a technikai zsenialitás tömkelege révén szerinte új mélységet fog kapni a már több mint másfél évtizedes játék, ebből adódóan pedig azoknak is talán érdemes lesz kipróbálni a Resident Evil 4 VR-t, akik már úgy ismerik az egészet, mint a tenyerüket.

A lenti videóban egy rövid ideig működésben is láthatjuk a játékot, amiről még nem véletlenül nem tudunk olyan sokat, ugyanis a Facebook április 22-én megrendezi az Oculus Gaming Showcase-et, magyar idő szerint 0 órakor. Facebookon, Twitch-en és YouTube-on is figyelemmel lehet majd követni az adást.

Az érdekesség ugye eközben az (leszámítva a belső nézetes csavart… valahol arra szükség is van a VR miatt), hogy állítólag a Capcom a háttérben a Resident Evil 4-ből is készít egy remake-et, ami az eredetihez hasonlóan szintén egy fejlesztői poklon eshetett át, hiszen eredetileg úgy tűnt, hogy az M-Two, a PlatinumGamestől elszegődött Tatsuya Minami stúdiója vezeti a fejlesztést, de aztán a japán kiadó mégis magához vette az ügyet, mert más elképzelése volt a felújításról. Ez persze nem hivatalos. A Resident Evil 4 VR szivárgását pedig megerősítették.

Viszont akkor lehet készülni arra, hogy most már VR-ban halljuk Ashley gyakori segélykiáltásait. Jaj…

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu