Resident Evil: Village: újabb demó jön; érkezik a Mercenaries mód [VIDEO]

Megtudtuk azt is, hogy a konzolok milyen felbontáson és frame rate-tel futtatják majd a csak nevében nem nyolcas Resident Evilt.

A játék negyedik trailer videójában még inkább benézhetünk a falu lakosságába, illetve az ellenfeleinket is megtekinthetjük. Lesz egy földalatti gyár, ahol lehet, hogy tömegesen gyártanak humanoid, emberszerű lényeket, és egy ember alkotta tó is felbukkan, amiben egy hatalmas tengeri szörny van (vagy tavi… ha tengeri lenne, akkor Dagobert bácsi fagylaltját falta volna fel, amire jött volna a Kacsamesék megszakítása). A januári videóban látott karakter Heisenberg, de még nem tudjuk, hogy pontosan milyen szerepe van a játék történetében. Ethan Winters, a főszereplő mellett Chris Redfield is látható; na ő mire készül…?

Beszéljünk az időzített demóról. Hatvan percig játszhatjuk, a PlayStationösöknek pedig két plusz időszak jár. A PlayStation 5-ön és a PlayStation 4-en már megy a preload, és magyar idő szerint április 18-án hajnali kettő órától játszhatunk fél órát. A második ilyen demó április 25-én hajnali kettő órától tart, szintén fél órát. Mind a két demó nyolc óráig lesz elérhető, így 18-án és 25-én is délelőtt tízig lesz elvileg nyitva. De ezek után egy multiplatform demó is lesz, ami hatvan percig fog működni. Itt már mindenki játszik (PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, PC… és Stadia). Május másodikán hajnali kettő órától lesz huszonnégy órán át elérhető; a preload pedig április 30-án hajnali kettőtől megy. Itt kiemelték az amerikai régiót, így lehet, hogy errefelé talán más időpontok játszanak… de ez nem tűnik reálisnak, ugyanis a Capcom európai Twitterén nem találtunk semmit.

A Mercenaries mód pedig olyasmi, amit a Capcom a Resident Evil 3 Remake-be is betehetett volna (az eredetinek ugyanis része volt!). Ethan történetének vége (…idézőjelekkel talán, ugyanis elvileg a Resident Evil 9 zárja majd a trilógiát) után nekiülhetünk ennek is. Egyre nehezebb feladataink lesznek, miközben versenyt futunk az idővel. Az alapjátékból a Duke „bótos” is visszatér: tőle vehetünk fegyvereket és fegyvertuningolást. Fizikai képességekre, továbbá a fegyvereinkre ható képességekre is szert tehetünk. Rajtunk áll, hogy milyen inventory lesz az, amivel teljesíthetjük a feladatunkat.

Végül a felbontások: PlayStation 5-ön 4K, 60 FPS, HDR-rel. Ha bekapcsoljuk a sugárkövetést (ray tracing), 4K, illetve 45 FPS a cél. PlayStation 4 Pro-n 1080p, 60 FPS, vagy ha a nagyobb felbontást választjuk, 4K, HDR, illetve 30 FPS lesz, amit kapunk. A sima PlayStation 4-en 900p, illetve 45 FPS az, amit a japán kiadó említ. Xbox Series X-en 4K, HDR, 60 FPS, és a bekapcsolt ray tracing esetében 4K, 45 FPS-t említ a Capcom. Xbox Series S-en ez 1440p, HDR, 45 FPS, ray tracinggel pedig 1440p, 30 FPS. Xbox One X-en 1080p, 60 FPS, magasabb felbontás választásakor pedig 4K, HDR, 30 FPS jön. A sima Xbox One-on 900p/30 FPS lesz, Stadián pedig vagy 1080p/60 FPS, vagy 4K/60 FPS, utóbbinál dinamikus felbontással skáláznak fel.

A Resident Evil: Village május 7-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára. A lenti harmadik videóban a Mercenaries mód 38:45 és 41:40 között látható.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu