Új stúdiót nyit az IO Interactive: irány Barcelona

A Hitman III eladásai is megfelelően teljesítenek, és mivel az IO Interactive saját maga adta ki a játékot, így nincsen „lefölözés” a haszonból.

Az IO Interactive bejelentette a weboldalán, hogy a következő évek során terjeszkedésbe kezd, és ennek első lépése az lesz, hogy Barcelonában is stúdiót nyitnak, így már nem csak Dániában (Koppenhága) és Svédországban (Malmö) lesznek jelen, hanem Spanyolországban is. Ez a harmadik stúdió a bejelentés szerint a cég technológiáján fog dolgozni, legyen szó bármelyik készülőfélben levő projektről (Project 007) vagy annak világáról. Lesz egy új, még be sem jelentett IP sem, amit itt fognak fejleszteni.

Mind a három stúdiót „elitnek” tekinti az IO Interactive, és mindegyikük jelentős hatást fog felmutatni a fejlesztések és a kiadás során is, legyen szó bármelyik projektről. A barcelonai stúdió alapja már meg is van: a már itt dolgozók célja a stúdió munkakultúrájának és környezetének megteremtése lesz, hogy ezek segítségével szerte a világból ide vonzzanak tehetséges fejlesztőket. Az álláshirdetéseket itt lehet megtalálni.

Hakan Abrak, az IO Interactive vezérigazgatója szerint a dán cég izgalmas időszak elé tekint, és büszkén jelentheti be a terveik következő lépését. Abrak szerint a legkívánatosabb európai videojátékos cégről van szó. Az IO Interactive Barcelona is segíteni fog nekik a lenyűgöző élmények megvalósításában. Mind a három stúdióban kifejezetten tehetséges emberek dolgoznak, akik szenvedélyesek, és mindannyiuknak az a célkitűzése, hogy hatást kelthessen a játékiparban. Ez az IO Interactive fő filozófiájának része is: mindenkinek hatása van az álmaik megvalósításában, a helyszínüktől függetlenül. Abrak szerint kezeljük a három stúdiót egynek, csak eltérő helyeken.

A Hitman III bár az észak-amerikai régióban nem nagyon volt kiemelkedő helyen, Abrak a Gamesindustry-nak adott interjújában azt állította, hogy a Hitman II-höz képest háromszor többet értékesítettek eddig belőle. Igaz, azóta megjelent a PlayStation 5 és az Xbox Series páros is, ami azért torzít a helyzeten.

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu