PlayStation 5: a konzol M2-es csatlakozójával még ne próbálkozzunk [VIDEO]

Hiába van egy csatlakozó a Sony konzolján (igaz, ehhez szét kell valamelyest bontani, ami nem éppen felhasználóbarát, míg az Xbox Seriesen direkt van egy csatlakozó a tárhelybővítéshez…), még túl korai használni azt.

A Digital Foundry kipróbálta a PlayStation 5 új, általunk is taglalt nagy firmware frissítése után, hogy mi lenne, ha egy NVMe SSD-t csatlakoztatnak a konzoljukra. A végeredmény? A konzol még csak bootolni sem kezd, ugyanis a Sony még nem fogadta hivatalosan el ezeket az SSD-ket, így a PlayStation 5-be hiába pakolunk NVMe SSD-t, hogy esetleg több tárhelyünk is legyen mint 667 gigabájt, a konzol egyszerűen nem fog működni így. Szóval továbbra is a beépített SSD-t kell használnunk.

A Sony korábban már megígérte, hogy később szó lehet arról, hogy bizonyos NVMe SSD-ket teljes mértékben használhassunk a PlayStation 5-tel, így azokra is telepíthetünk játékokat, és onnan futtathatjuk őket. Csak két bökkenő van ezzel: egyrészt nincs olyan sok, kellőképpen gyors hardver a piacon, másrészt pedig eszeveszettül drága az ilyen SSD.

Korábban ezt írtuk az új firmware egyik nagy újításáról: „Az első nagy újítás az lesz, hogy a PlayStation 5-ös játékokat nem muszáj már csak a beépített SSD-n tárolni, hanem a támogatott (SuperSpeed USB 5 Gbit/s, 250 GB – 8 TB; SuperSpeed 5/10/20 Gbit/s) külső USB-s meghajtókra is kirakhatjuk őket, és onnan gyorsabb újratelepíteni azokat, mint az ismételt letöltés a PlayStation Networkről, vagy ha Blu-ray lemezről másolnánk ismét az SSD-nkre.

De játszani nem lehet őket onnan, ugyanis a játékokat az SSD-re tervezték, és az USB-re történő közvetlen letöltés lehetősége sem adott ebben a pillanatban. Cserébe az USB > SSD visszamásolás esetén a kérdéses játék automatikusan frissülni fog. Kiválaszthatjuk, hogy melyik játékmódokat telepítenénk (sztorimód, multiplayer), ha az adott játék támogatja ezt az opciót.”

A Sony legalább megfontolhatta volna az egyszerű NVMe csatlakoztatást, mert nem olyan plug’n’play módszer, amit a Microsoft új konzolpárosán láthatunk (igaz, ott egyedi formátumot használnak…).

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu