Menu

PlayStation 5: a konzol M2-es csatlakozójával még ne próbálkozzunk [VIDEO]

Hiába van egy csatlakozó a Sony konzolján (igaz, ehhez szét kell valamelyest bontani, ami nem éppen felhasználóbarát, míg az Xbox Seriesen direkt van egy csatlakozó a tárhelybővítéshez…), még túl korai használni azt.

A Digital Foundry kipróbálta a PlayStation 5 új, általunk is taglalt nagy firmware frissítése után, hogy mi lenne, ha egy NVMe SSD-t csatlakoztatnak a konzoljukra. A végeredmény? A konzol még csak bootolni sem kezd, ugyanis a Sony még nem fogadta hivatalosan el ezeket az SSD-ket, így a PlayStation 5-be hiába pakolunk NVMe SSD-t, hogy esetleg több tárhelyünk is legyen mint 667 gigabájt, a konzol egyszerűen nem fog működni így. Szóval továbbra is a beépített SSD-t kell használnunk.

A Sony korábban már megígérte, hogy később szó lehet arról, hogy bizonyos NVMe SSD-ket teljes mértékben használhassunk a PlayStation 5-tel, így azokra is telepíthetünk játékokat, és onnan futtathatjuk őket. Csak két bökkenő van ezzel: egyrészt nincs olyan sok, kellőképpen gyors hardver a piacon, másrészt pedig eszeveszettül drága az ilyen SSD.

Korábban ezt írtuk az új firmware egyik nagy újításáról: „Az első nagy újítás az lesz, hogy a PlayStation 5-ös játékokat nem muszáj már csak a beépített SSD-n tárolni, hanem a támogatott (SuperSpeed USB 5 Gbit/s, 250 GB – 8 TB; SuperSpeed 5/10/20 Gbit/s) külső USB-s meghajtókra is kirakhatjuk őket, és onnan gyorsabb újratelepíteni azokat, mint az ismételt letöltés a PlayStation Networkről, vagy ha Blu-ray lemezről másolnánk ismét az SSD-nkre.

De játszani nem lehet őket onnan, ugyanis a játékokat az SSD-re tervezték, és az USB-re történő közvetlen letöltés lehetősége sem adott ebben a pillanatban. Cserébe az USB > SSD visszamásolás esetén a kérdéses játék automatikusan frissülni fog. Kiválaszthatjuk, hogy melyik játékmódokat telepítenénk (sztorimód, multiplayer), ha az adott játék támogatja ezt az opciót.”

A Sony legalább megfontolhatta volna az egyszerű NVMe csatlakoztatást, mert nem olyan plug’n’play módszer, amit a Microsoft új konzolpárosán láthatunk (igaz, ott egyedi formátumot használnak…).

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu