Six Days In Fallujah: a God of War fejlesztői is dolgoztak régebben rajta?

Állítólag a Sony Interactive Entertainment Santa Monica is fejlesztette az iraki háborúk egyik legvéresebb eseményét feldolgozó játékot…

A Six Days In Fallujah eléggé megosztó volt az eredeti, 2009-es bejelentéskor is, de idén is felkavarta az állóvizet. Most is így tett: David Jaffe, a God of War és a Twisted Metal alkotója erről is beszélgetett John Garvinnal, a Days Gone kreatív rendezőjével. Jaffe elég váratlanul kihúzta a szőnyeget alólunk azzal a kérdéssel, hogy „Tudtad, hogy a Six Days in Fallujah tényleg a Sony Santa Monicában készült egy ideig?” Erre Garvin azt válaszolta, hogy ő ott is volt a megbeszélésen, amikor a Sony zöld utat adott a játéknak.

Jaffe szerint bármikor abba az irányba fordultak, hogy a játék igazán egy valódi betekintést adjon, a cégek azt mondták, hogy köszönik, de ebből nem nagyon kérnek. Erre Garvinnak egy teljesen jogos válasza volt: egy olyan játékipari klímában vagyunk, ahol szó szerint az aknák között kell manővereznünk. (Itt értelemszerűen a botrányos témákra gondolt.)

Ez pedig abszolút nagy meglepetés: eddig fogalmunk sem volt arról, hogy a Sony Interactive Entertainmentnek ilyen mértékben köze lett volna a Six Days in Fallujah-hoz! De végül a hallottak alapján a Sony úgy határozott, hogy inkább nem dolgozik ezen a projekten, mert beállt a többi cég mögé (ők is azért utasították el a játékot, mert a háború valódi arcát kívánták megmutatni benne). Most viszont a Victura fogja kiadni a Highwire Games fejlesztésében, de persze még kérdéses, hogy milyen fogadtatással jut el a boltok polcaira (már ha eljut!) a második fallujah-i csatát feldolgozó alkotás, amiben elvileg az iraki civileknek is nagyobb szerepe lesz, de erre még nem láttunk bizonyítékot.

A Six Days In Fallujah valamikor idén fog megjelenni PC-n (Steamen) és konzolokon (még kérdéses, hogy pontosan hol is).

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu