Resident Evil: Village: további részletek tudódtak ki [VIDEO]

A nemzetközi sajtó több előzetest is publikált a Resident Evil 8-ból (csak nevében nem az!), de azért a Capcom kockáztat ezzel: esetleg túl sokat mutatnak meg a játékból…

Kezdjük a PlayStation platformokra szánt demó technológiai elemzésével. ElAnalistaDeBits szerint mind a PlayStation 4 Pro, mind a PlayStation 5 checkerboard renderelést használ, és az új platformon nagyobb az átlag felbontás. A PlayStation 5-ön ki lehet kapcsolni a sugárkövetést (ray tracing), ami a megvilágításra kihat, de a bekapcsolt RT mellett a frame rate nem olyan stabil. A PlayStation 4 Pro-n két opciónk van: a 4K-s checkerboard felskálázás mellett 40 FPS-t kapunk átlagban, vagy megelégedhetünk a 1080p-vel, de cserébe 60 képkockát kapunk másodpercenként. Az árnyékok mindenhol megegyeznek, de az anizotripikus szűrés jobb minőségű PlayStation 5-ön, a töltési időben pedig a PS5 egyértelműen tarol (a demó két másodperc alatt elindul, míg a régebbi Sony konzolon több mint harminc másodperc kell neki). Részletek az első videóban.

A VG Tech pedig egy frame rate elemzéssel jelentkezett, és ebben eléggé közel járt a demó ahhoz, amit a Capcom beígért a platformoknak (erről korábban, a Mercenaries mód megerősítésekor írtunk). A PlayStation 4 Pro-n a ghosting eléggé feltűnő, szóval elmosódást lehet tapasztalni rajta. A PlayStation 4 esetében a natív felbontás 1600×900 a második videó szerint. A két videó után folytatjuk.

A harmadik videó HDR-es, és a demót mutatja be. Az Eurogamertől származó videóban az ellenfelek (a vérfarkasokra hasonlító Lycanok, a kalapácsos Heisenberg, illetve Dimitrescu asszony és vérszomjas lányai) láthatóak. Aztán a PlayStation Blogon is lehet olvasni pár gondolatot. A falu tele van keskeny utcákkal, és sok épületet felfedezhetünk, de így váratlanul belefuthatunk pár lakóba. Nem nagyon lesz ez nyílt világ, de lesz módunk eltérni a kijárt ösvénytől.

A kastélyba a faluba történő első látogatásunk után jutunk, miután Heisenberg rabul ejt bennünket. Ott pedig Dimitrescu asszony lesz a játék Mr. X-e, hiszen folyamatosan a nyomunkban lesz. Az IGN szerint idővel találni fogunk majd valamit, amire ő és a lányai is gyorsan legyőzhetőkké válnak. Több egyedi minibossként szolgálnak majd a gyerkőcök. Több, gyengébb ellenfél is lesz a kastély pincéjében és a tetőn is.

A Resident Evil: Village május 7-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu