Menu

Resident Evil: Village: további részletek tudódtak ki [VIDEO]

A nemzetközi sajtó több előzetest is publikált a Resident Evil 8-ból (csak nevében nem az!), de azért a Capcom kockáztat ezzel: esetleg túl sokat mutatnak meg a játékból…

Kezdjük a PlayStation platformokra szánt demó technológiai elemzésével. ElAnalistaDeBits szerint mind a PlayStation 4 Pro, mind a PlayStation 5 checkerboard renderelést használ, és az új platformon nagyobb az átlag felbontás. A PlayStation 5-ön ki lehet kapcsolni a sugárkövetést (ray tracing), ami a megvilágításra kihat, de a bekapcsolt RT mellett a frame rate nem olyan stabil. A PlayStation 4 Pro-n két opciónk van: a 4K-s checkerboard felskálázás mellett 40 FPS-t kapunk átlagban, vagy megelégedhetünk a 1080p-vel, de cserébe 60 képkockát kapunk másodpercenként. Az árnyékok mindenhol megegyeznek, de az anizotripikus szűrés jobb minőségű PlayStation 5-ön, a töltési időben pedig a PS5 egyértelműen tarol (a demó két másodperc alatt elindul, míg a régebbi Sony konzolon több mint harminc másodperc kell neki). Részletek az első videóban.

A VG Tech pedig egy frame rate elemzéssel jelentkezett, és ebben eléggé közel járt a demó ahhoz, amit a Capcom beígért a platformoknak (erről korábban, a Mercenaries mód megerősítésekor írtunk). A PlayStation 4 Pro-n a ghosting eléggé feltűnő, szóval elmosódást lehet tapasztalni rajta. A PlayStation 4 esetében a natív felbontás 1600×900 a második videó szerint. A két videó után folytatjuk.

A harmadik videó HDR-es, és a demót mutatja be. Az Eurogamertől származó videóban az ellenfelek (a vérfarkasokra hasonlító Lycanok, a kalapácsos Heisenberg, illetve Dimitrescu asszony és vérszomjas lányai) láthatóak. Aztán a PlayStation Blogon is lehet olvasni pár gondolatot. A falu tele van keskeny utcákkal, és sok épületet felfedezhetünk, de így váratlanul belefuthatunk pár lakóba. Nem nagyon lesz ez nyílt világ, de lesz módunk eltérni a kijárt ösvénytől.

A kastélyba a faluba történő első látogatásunk után jutunk, miután Heisenberg rabul ejt bennünket. Ott pedig Dimitrescu asszony lesz a játék Mr. X-e, hiszen folyamatosan a nyomunkban lesz. Az IGN szerint idővel találni fogunk majd valamit, amire ő és a lányai is gyorsan legyőzhetőkké válnak. Több egyedi minibossként szolgálnak majd a gyerkőcök. Több, gyengébb ellenfél is lesz a kastély pincéjében és a tetőn is.

A Resident Evil: Village május 7-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu