Returnal: betekintés a harcokba [VIDEO]

A Housemarque PlayStation 5-exkluzív játéka új részletekkel tálalt ki, hogy továbbra is a figyelem középpontjában maradjon.

A PlayStation Accessnek köszönhetően egy nyolc perces áttekintést kaptunk a játékból, ami sok új játékmenetet mutat, továbbá a harci mechanikákról, a fejlesztési rendszerről is megtudhatunk többet, plusz a történet során gyakran felbukkanó rejtélyes házról is pár gondolatot hallhatunk. A Returnal valamilyen módon akár a görög mitológiához is kapcsolódik. Nos, ez… eléggé váratlan lépés a Housemarque-tól, de kíváncsiak leszünk arra, hogy mégis mi lesz ebből a végeredmény.

Egy alakváltó világban landol Selene, aki az ősi civilizáció romjain kell kutakodnia, hogy kiutat találjon. Magára maradt, de végül is foggal-körömmel kell az életéért küzdenie, de végül mindig legyőzi valami, ami révén újra is kell kezdenie az utazását. A halál tehát visszavisz minket a kezdőpontra. A roguelike játékmenet során érzékelni fogjuk, hogy minden egyes ciklussal változik a játék világa, és eközben a rendelkezésre álló tárgyak is hasonlóan cserélődnek. Minden hurok új kombinációkat hoz magával, így a harcokhoz is másképp kell hozzáállnunk „körönként”.

A meglepően jó vizualitás mellett a rothadó világ sötét szépsége azért tele van robbanékony meglepetésekkel. A tét magas, a harcok pedig egyfajta bullet hell stílusba visznek el minket. Csavarból sem lesz hiány, és a környezetek között is jelentős eltérések fognak adódni. A felfedezés része a meg nem bocsátó utazásnak: a rejtély a sarkunkban lesz minden egyes „utcasarkon”. A Housemarque erős újrajátszhatóságra építette a Returnalt, aminek procedurálisan generált világa minden egyes újjászületésünknél arra kér minket, hogy a vereség után poroljuk le magunkat, majd próbálkozzunk újra.

A Returnal sem úszta amúgy meg halasztás nélkül. Eredetileg ugyanis március 19-ére datálrák a megjelenés (ezt a dátumot a csapat még decemberben közölte), de január végén jött a hír, hogy ehelyett a PlayStation 5-exkluzívot április 30-ától keressük a boltokban és a PlayStation Store-on. Ez már nem fog változni: március végén elkészült a játék gyártáshoz szánt aranylemeze.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu