Menu

Xbox Game Pass Cloud Gaming: ma startol a PC-s és iOS-es béta

A korábban xCloudként ismert streamelés a nap folyamán elstartol a PC-seknek és az iOS-es mobillal rendelkezőknek is.

Az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel lehetőségünk van az Xbox konzolok mellett Androidon már streamelni, de eddig annyi volt a biztos, hogy a Microsoft a PC/iOS duón valamikor tavasszal kezd tesztelésbe. Nos, április 20-a a nap, amikor ez elindul. A korlátozott béta nem mindenkinek lesz elérhető, de aki Xbox Game Pass Ultimate-előfizető, meghívást kaphat a teszteléshez.

Windows 10-es PC-ken és Apple telefonokon, tableteken indul a tesztelés, mégpedig internetes böngésző segítségével (ugyanis az Apple App Store nem engedi a közvetlen beágyazást a streamelésben elérhető játékok miatt… ezért folyamodott a redmondi cég ehhez a megoldáshoz). Több mint száz Xbox Game Pass játékot játszhatunk a Microsoft Edge, Google Chrome, vagy Safari böngészőkön keresztül. Egy egyszerűsített, univerzális kezdőlap segítségével még inkább a játékosoknak szeretnének kedvezni, hogy később, amikor már több játékosnak is működni fog a rendszer, ne nagyon tévedjenek el. Az oldal itt található.

Aki meghívót kap, rendelkezzen egy támogatott Bluetooth vagy USB-s kontrollerrel, esetleg több mint 50 cím esetében az egyedi érintőképernyős kezelést is választhatjuk. A béta korai szakaszában a funkciók finomhangolása lesz a cél, hogy egy konzisztens, stabil élményt kaphassunk minden platformon, miközben a játékok teljesítményét is szeretnék kimaxolni. A bétával az a cél, hogy a Microsoft tesztelhessen és tanuljon, ezért huszonkét országba küldenek ki meghívókat, hogy a visszajelzésekből „leckét vegyenek”, és hogy még több eszközt támogatni tudjanak. A gyors iteráció a terv, hogy végül a következő hónapok alatt mindegyik Xbox Game Pass Ultimate előfizetőnek is megnyissák a PC/iOS streamelést, hogy az Xboxos játékokat új módon játszhassák.

Itt jogos lehet a kérdés, hogy Magyarország is beletartozik-e a huszonkét országba. A válasz igen, ugyanis itt pontosan 22 ország kapott pipát a Cloud Gamingnél az Xbox Game Pass menü alatt. Úgyhogy itt egész jó helyzetben vagyunk… az előfizetők így hazánkban is kaphatnak esetleg meghívót.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu