Xbox Game Pass Cloud Gaming: ma startol a PC-s és iOS-es béta

A korábban xCloudként ismert streamelés a nap folyamán elstartol a PC-seknek és az iOS-es mobillal rendelkezőknek is.

Az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel lehetőségünk van az Xbox konzolok mellett Androidon már streamelni, de eddig annyi volt a biztos, hogy a Microsoft a PC/iOS duón valamikor tavasszal kezd tesztelésbe. Nos, április 20-a a nap, amikor ez elindul. A korlátozott béta nem mindenkinek lesz elérhető, de aki Xbox Game Pass Ultimate-előfizető, meghívást kaphat a teszteléshez.

Windows 10-es PC-ken és Apple telefonokon, tableteken indul a tesztelés, mégpedig internetes böngésző segítségével (ugyanis az Apple App Store nem engedi a közvetlen beágyazást a streamelésben elérhető játékok miatt… ezért folyamodott a redmondi cég ehhez a megoldáshoz). Több mint száz Xbox Game Pass játékot játszhatunk a Microsoft Edge, Google Chrome, vagy Safari böngészőkön keresztül. Egy egyszerűsített, univerzális kezdőlap segítségével még inkább a játékosoknak szeretnének kedvezni, hogy később, amikor már több játékosnak is működni fog a rendszer, ne nagyon tévedjenek el. Az oldal itt található.

Aki meghívót kap, rendelkezzen egy támogatott Bluetooth vagy USB-s kontrollerrel, esetleg több mint 50 cím esetében az egyedi érintőképernyős kezelést is választhatjuk. A béta korai szakaszában a funkciók finomhangolása lesz a cél, hogy egy konzisztens, stabil élményt kaphassunk minden platformon, miközben a játékok teljesítményét is szeretnék kimaxolni. A bétával az a cél, hogy a Microsoft tesztelhessen és tanuljon, ezért huszonkét országba küldenek ki meghívókat, hogy a visszajelzésekből „leckét vegyenek”, és hogy még több eszközt támogatni tudjanak. A gyors iteráció a terv, hogy végül a következő hónapok alatt mindegyik Xbox Game Pass Ultimate előfizetőnek is megnyissák a PC/iOS streamelést, hogy az Xboxos játékokat új módon játszhassák.

Itt jogos lehet a kérdés, hogy Magyarország is beletartozik-e a huszonkét országba. A válasz igen, ugyanis itt pontosan 22 ország kapott pipát a Cloud Gamingnél az Xbox Game Pass menü alatt. Úgyhogy itt egész jó helyzetben vagyunk… az előfizetők így hazánkban is kaphatnak esetleg meghívót.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu