A való világnál is realisztikusabb virtuális világot akar a Gran Turismo alkotója

Kazunori Yamauchi nagyon merész célkitűzésről nyilatkozott… ez lehet a Gran Turismo mellett a következő nagy dobása.

A KPMG-nek adott interjút a Gran Turismo atyja, aki megerősítette, hogy a jövőben is szeretné a Gran Turismo sorozatot folytatni, és ez ugyanabban a hajóban lesz, mint az autókultúra, vagy az autóipar. Emellett viszont valami eltérőt is akar: a videojátékok egyik célja szerinte az, hogy digitális „ikrek” jöjjenek létre a valódi és digitális világok összekapcsolásával. Yamauchi úgy gondolja, hogy az emberek által érzékelhető valóság nem biztos, hogy valami valódi dolog hatása lehet, és ezt a kérdést akarja körüljárni.

Egy olyan kihívást állított maga elé, hogy egy olyan világot hozna létre, ahol az emberek a jobban érzékelhetnek dolgokat mintha a valóságban történne ez, és itt mindegy, hogy ez a Gran Turismón keresztül vagy sem valósul meg. Úgy hiszi, hogy csak a technológia tudja a társadalmat megváltoztatni és az embereket boldoggá tenni. Ezért reméli, hogy a jövőnkben a technológia az emberek boldoggá tételére fog törekedni.

Ez Yamauchi múltjához is kapcsolódik. A szülővárosában, Kashiwában hegyek és sík talajok egyaránt voltak, hasonlóan Totoro világához. (Ez egy japán anime karakter.) Szeretett bogarakat gyűjteni és hegyet mászni, és néha az egész napját az erdőben, vagy a folyónál töltötte el. Úgy gondolja, hogy ezek az élmények fontosak az életben. Ez persze most Japánban nem valósulhat meg (Tokió és Osaka környékén a negyedik hullám miatt megint veszélyhelyzetet jelentettek be…) Ezért is szeretne valamilyen digitális természetet alkotni, figyelembe véve a világ összetettségét, és annak hatásait is el szeretné így hozni. Erről fantáziál a Gran Turismo atyja.

Yamauchi örülne, ha a természetben megtanult élményeket (pl. gyerekként ámultan figyelni az eseményeket, hipotézist állítani, majd ennek alapján imitálni, hogy mi történt) a videojátékokban is át lehetne adni. Neki most ez a kldetése. Ez eléggé durva lenne, mert eddig csak versenyzős játékokon dolgozott (Motor Toon Grand Prix 1-2, Gran Turismo sorozat, Tourist Trophy).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu