Song of Horror: nemsokára itt a konzolos verzió [VIDEO]

A Protocol Games rögzített kameraállásokkal rendelkező túlélő horror játéka PlayStation 4-re és Xbox One-ra tart.

A Song of Horror először PC-re jött ki Steamen, epizodikus felbontásban. Az első két felvonás 2019 októberében, a harmadik rész 2019 decemberében, a negyedik fejezet 2020 januárjában, míg a finálé 2020 májusában jött ki. A konzolos átiratok nem fognak ilyen megközelítést alkalmazni: az öt epizód egyszerre, egy helyen lesz megtalálható (ahogy már Steamen is ott a Complete Edition kiadás).

Carlos Grupeli, a Protocol Games társalapítója a sajtóközleményben azt írta, hogy mindig is alázattal vették a PC-s játékosoktól a Song of Horror fogadtatását, és szerinte most itt az ideje annak, hogy a konzolos játékosokat is behúzzák a cső helyett a rejtélybe. PlayStationön és Xboxon egyaránt hosszú története van a túlélő horror műfajnak, és emiatt a játék otthonaként néz a két konzolra, és itt a közönség, ami igazán értékeli a valódi megijedést és félelmet, talán meg is becsüli ezt.

A Raiser Games (a kiadó) szerint a Song of Horror egy olyan kaland, amiben a harcnak nincs szerepe. A futáson, rejtőzködésen és a csendben maradáson van a hangsúly, hogy ne fussunk össze a lényekkel, amik a hősünket szó szerint őrületbe kergetheti. A jelenlevő lény (kb. így lehet a The Presence-et lefordítani) folyamatosan sakkban tart minket, ugyanis olyan mesterséges intelligenciával rendelkezik, ami a játékstílusunkhoz adaptálódik, így a játéknak az a küldetése, hogy félelemben tartson, és eközben nem ad pihenőt sem.

Egy valóban dinamikus horrorélményként jellemzik, amiben a The Presence a cselekedeteinkre és döntéseinkre reagál. Ez szokatlan módon fog levadászni minket, és ezzel elvileg mindegyik játékos egyedi élményt és játékmenetet kap, miközben a feszültség fokozatosan épül ahelyett, hogy előre szkriptelt jelenetek és folyamatok lennének a főszerepben. Több karakter van, aki saját módon éli át a történetet, a nyomozásban pedig egyedi szemponttal rendelkezik. Mindegyikük más módon közelíti meg a nyomokat és tárgyakat. A cselekedetek és döntéseik hatással lesznek a világra. Lesz, aki többet tud majd a sztori bizonyos elemeiről, mások pedig a természetfeletti manifesztációk ellen hatékonyabbak lesznek, de mindenki pillanatok alatt meghal a The Presence-től, a halál pedig végleges. Ha valaki meghal, más veszi át a nyomozást.

Egy elhagyatott antikvárium, egy elfeledett apátság, és egy üres ideggyógyászat lesz, ahol a Song of Horrorban lehetünk. Itt kell nyomokat keresni és puzzle-ket megoldani. A PlayStation 4 és az Xbox One május 28-án kapja meg, de a next-gen konzolok is támogatni fogják a visszamenőleges támogatással.

Forrás: PressEngine sajtóközlemény / Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu