Menu

Song of Horror: nemsokára itt a konzolos verzió [VIDEO]

A Protocol Games rögzített kameraállásokkal rendelkező túlélő horror játéka PlayStation 4-re és Xbox One-ra tart.

A Song of Horror először PC-re jött ki Steamen, epizodikus felbontásban. Az első két felvonás 2019 októberében, a harmadik rész 2019 decemberében, a negyedik fejezet 2020 januárjában, míg a finálé 2020 májusában jött ki. A konzolos átiratok nem fognak ilyen megközelítést alkalmazni: az öt epizód egyszerre, egy helyen lesz megtalálható (ahogy már Steamen is ott a Complete Edition kiadás).

Carlos Grupeli, a Protocol Games társalapítója a sajtóközleményben azt írta, hogy mindig is alázattal vették a PC-s játékosoktól a Song of Horror fogadtatását, és szerinte most itt az ideje annak, hogy a konzolos játékosokat is behúzzák a cső helyett a rejtélybe. PlayStationön és Xboxon egyaránt hosszú története van a túlélő horror műfajnak, és emiatt a játék otthonaként néz a két konzolra, és itt a közönség, ami igazán értékeli a valódi megijedést és félelmet, talán meg is becsüli ezt.

A Raiser Games (a kiadó) szerint a Song of Horror egy olyan kaland, amiben a harcnak nincs szerepe. A futáson, rejtőzködésen és a csendben maradáson van a hangsúly, hogy ne fussunk össze a lényekkel, amik a hősünket szó szerint őrületbe kergetheti. A jelenlevő lény (kb. így lehet a The Presence-et lefordítani) folyamatosan sakkban tart minket, ugyanis olyan mesterséges intelligenciával rendelkezik, ami a játékstílusunkhoz adaptálódik, így a játéknak az a küldetése, hogy félelemben tartson, és eközben nem ad pihenőt sem.

Egy valóban dinamikus horrorélményként jellemzik, amiben a The Presence a cselekedeteinkre és döntéseinkre reagál. Ez szokatlan módon fog levadászni minket, és ezzel elvileg mindegyik játékos egyedi élményt és játékmenetet kap, miközben a feszültség fokozatosan épül ahelyett, hogy előre szkriptelt jelenetek és folyamatok lennének a főszerepben. Több karakter van, aki saját módon éli át a történetet, a nyomozásban pedig egyedi szemponttal rendelkezik. Mindegyikük más módon közelíti meg a nyomokat és tárgyakat. A cselekedetek és döntéseik hatással lesznek a világra. Lesz, aki többet tud majd a sztori bizonyos elemeiről, mások pedig a természetfeletti manifesztációk ellen hatékonyabbak lesznek, de mindenki pillanatok alatt meghal a The Presence-től, a halál pedig végleges. Ha valaki meghal, más veszi át a nyomozást.

Egy elhagyatott antikvárium, egy elfeledett apátság, és egy üres ideggyógyászat lesz, ahol a Song of Horrorban lehetünk. Itt kell nyomokat keresni és puzzle-ket megoldani. A PlayStation 4 és az Xbox One május 28-án kapja meg, de a next-gen konzolok is támogatni fogják a visszamenőleges támogatással.

Forrás: PressEngine sajtóközlemény / Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu