Menu

Xbox Series: fejlődni fog a Quick Resume funkció

Az Xbox Insider tagoknak lassan megérkezik a fejlettebb Quick Resume, ami már eddig is elég pozitív fogadtatásban részesült.

A Microsoft a weboldalán megerősítette, hogy az Alpha és az Alpha Skip-Ahead csoportban (tehát a két legmagasabb kategóriában) már elérhető a frissítés, és így a Guide menüpontból láthatjuk az összes játékot, ami támogatni fogja a Quick Resume funkciót. És ehhez hozzá lehet adni egy másik, kellően hasznos újítást: a letöltések sebességét meg lehet növelni, mert a játékokat könnyen fel lehet függeszteni. Törölhetjük a Quick Resume által készített elmentéseket, hogy több hely legyen az SSD-nken, vagy esetleg egy másik támogatott játéknak helyet adjunk, hogy abból készítsünk ilyen gyorsmentést.

Az Xbox Insider lényegében a Steames korai hozzáférésnek felel meg a Microsoft zászlaja alatt, így egyes tagok korábban tesztelhetik az újításokat. Persze ezzel bugok is felbukkanhatnak, hiszen mégis csak tesztelésről van szó, és ezért nem kapásból mindenkinek indítják el az új funkciókat. Az alapos tesztelés pedig ugye sosem árt.

A média applikációk esetében egy audio passthrough érkezik. (Settings > Audio > Advanced > Allow Passthrough – Beállítások > Hang > Haladó alatt lesz ez magyarul) Ezzel például a Netflixből a hangot kiküldhetjük, így nincsen bárminemű tömörítés, vagy valamiféle módosítás, amit az Xbox audiorendszere okozhat. Ezzel a minőség tiszta marad, így ha profibb hangberendezésünk lenne a nappaliban, nem fogjuk érzékelni, hogy a hangzás romlott volna. A hiányzó ikonok, a nem éppen pontos kontrollerinputok, és egyes appok esetében a kiakadások, véletlenszerű bezárások is megszűnhetnek. Persze ezek nem olyan jelentősek, mint a címben is említett Quick Resume tuning.

Az Xbox Series X és az Xbox Series S november 10-én rajtolt el, és az elnevezés miatt kérdéses, hogy mennyire zavarták meg a fogyasztókat, mert ugye a Microsoft már évek óta nem közöl értékesítési adatokat. Igaz, mostanában az Xbox Game Pass jövedelmezőbb nekik; a legújabb frissítésről épp a mai napon volt szó.

Forrás: GameRant

1618928766 3546 capture d ecran

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu