A Sony utánanéz a PlayStation 4 és a PlayStation 5 elemes problémájának

A PlayStation 4 és a PlayStation 5 (ezen belül is főleg a PlayStation 5 Digital Edition) esetében is beszámoltunk arról, hogy a CMOS elem lemerülése után az offline játék lényegében lehetetlen lesz. Ezt pedig tényleg érdemes lenne mielőtt elhárítani…

A PlayStation 4 teljesen hasznavehetetlenné válik, miután a CMOS elemet (egy egyszerű CR2032-es, egy nagyobb gombelem) kivesszük a konzolból, vagy ha lemerül az, és nincs internetkapcsolatunk, hiszen a PlayStation Network még megmentheti a szituációt. A PlayStation 5-nél pedig, ha nincsen Blu-ray meghajtó a konzolban (azaz egy PS5 Digital Editionről van szó), a CMOS elem itt is hasonlóan rossz eredményeket szülhet. Nem megyünk bele a további részletekbe, mert régebben már megtettük.

A játékosok erre egy levélmintát is összeraktak, hogy a Sony-nak elküldhessék a CMOS-elemmel kapcsolatos panaszukat, így a cégnek rövid időn belül meg lehet írni, hogy nem valami jó a játékmegőrzés és archiválás szempontjából az, hogy egy elem révén tönkremehet egy amúgy hibátlanul működő platform. A levélminta szerint a Does It Play (aki nemrég a PlayStation 5 esetében elemezte… szó szerint is a szituációt) hívta fel a figyelmet a helyzetre, ami a belső óráért felelős elem körül van, és ugye a PlayStation 4-nél ha lemerül az elem, még a lemezes játékok sem működnek.

A levél szerint a Sony-t arra kérhetnénk, hogy egy firmware patch segítségével szüntesse meg a hibát, és kötelezze el magát amellett, hogy a fogyasztók, a jövő generációi és a környezetvédelem érdekében a konzol a jövőben is képes legyen működni, és ne kelljen kötelező online frissítéseket vagy „bejelentkezéseket” megejteni. (Ezt az utóbbi pontot a PC-n nagy előszeretettel használja amúgy a Denuvo DRM…)

A Does It Play a Twitteren közölte, hogy több játékosnak is válaszolt a Sony azzal a felkiáltással, hogy utánajárnak az ügynek, és több forrásból is hallotta a csapat, hogy a cég PR-osai felül szeretnének kerekedni a helyzeten, amibe a Sony (valljuk be…) saját magától lépett… és remélhetőleg mihamarabb számunkra kedvező híreket hallhatunk erről.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu