Battlefield: konzolos/PC-s rész ősszel, mobilos rész jövőre

Az Electronic Arts nem mondott több újdonságot az általunk Battlefield 6-ként említett, hivatalosan még névtelen új felvonásról, de megerősítette, hogy utána egy mobilos epizód is érkezni fog.

Az Electronic Arts és a DICE bejelentette azt, amit már tudtunk: idén, az év végén a karácsonyi roham részeként egy új Battlefield fog megjelenni „konzolokra és PC-re”, de hozzátették, hogy 2022-ben egy mobilos (Android, iOS) játékot is kiadnak, hogy ezzel is versenyezhessenek a Call of Duty-val, mert a franchise már ott van a mobilokon is.

Oskar Gabrielson, a DICE általános menedzsere szerint az, hogy több világszínvonalú stúdióval dolgozhatnak az Electronic Arts alatt, az eddigi legnagyobb Battlefieldes fejlesztőcsapatot eredményezte, ugyanis a DICE-nak besegít a DICE Los Angeles is (most ezt is vezeti a Respawn-alapító Vince Zampella), nem beszélve a Criterionról (ami pedig félretette a Need For Speed következő részét, hogy csak jövőre adják ki azt…). A DICE göteborgi stúdiójában pedig a Frostbite technológiáját emelik új szintre, hogy egy állakat leejtő élményben lehessen részünk.

Most már napi szinten tesztelik a játékot, hogy finomhangolhassák, balanszolhassák azt, és így talán a legjobb Battlefield játék születhet meg az év végre, és Gabrielson is tudja, hogy ez egy bátor lépés, de szerinte minden megvan a játékban, amit szeretünk, csak új szinten. Epikus skálájú harcok, teljes körű hadi csaták, váratlan, őrült pillanatok, rombolhatóság, és egyszerre több játékos lesz harctéren, a next-gen konzoloknak és a PC-nek köszönhetően. (Ebből pedig nekünk az jön át, hogy akkor a PlayStation 4/Xbox One páros kiesett a pixisből.)

Erről a játékról hamarosan közölnek több részletet, de akkor essen szó a mobilos részről is. Ezt az Industrial Toys segítségével valósítják meg, és a nulláról lesz felépítve, hogy megvalósuljon a hordozható Battlefield. Egy teljes értékű, skill alapú élmény lesz Gabrielson szerint. Ez is a tesztelési fázisban jár a 2022-es megjelenés előtt, és erről is nemsokára többet fogunk hallani.

Az Electronic Arts tehát versenyre akar kelni az Activision Blizzarddal.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu