Returnal: erős teljesítmény ray tracinggel is [VIDEO]

A Housemarque PlayStation 5-exkluzív alkotása a sugárkövetéssel (ray tracinggel) is megfelelően korrekt teljesítményt fog felmutatni.

A PlayStation hivatalos weboldalán megerősítették, hogy a jövő héten megjelenő Returnal dinamikus 4K felbontást használ (tehát a natív felbontás kisebb lesz, és ezt skálázzák fel), de eközben a ray tracing mellett is 60 FPS-t ígérnek. Ha stabilan hatvan képkockát mutat fel másodpercenként, akkor nem lesz miért panaszkodni: a jó teljesítmény egy ilyen, már-már bullet hell stílusú roguelike esetében kifejezetten fontos lesz. De eddig csak 1080p-n láttunk 60 FPS-t és RT-t egyszerre. A Housemarque milyen fekete mágiát alkalmazott?

A részecskék betelítik a képernyőt, ami a Housemarque-ra jellemző vizuális effektes stílus. A PlayStation 5 erejével a folyadékokat is teljesen szimulálni tudják, így az időjárás és a környezetünk is komolyabb lesz. Az ellenfelek és a környezetek is innovatív részecskés animációkkal rendelkeznek. Atropos dinamikus környezetéhez valós időben igazodik a magas felbontású, külön erre tervezett megvilágítás is.

Korábban írtunk már a játékról, így talán magunkat idézzük: „Egy alakváltó világban landol Selene, aki az ősi civilizáció romjain kell kutakodnia, hogy kiutat találjon. Magára maradt, de végül is foggal-körömmel kell az életéért küzdenie, de végül mindig legyőzi valami, ami révén újra is kell kezdenie az utazását. A halál tehát visszavisz minket a kezdőpontra. A roguelike játékmenet során érzékelni fogjuk, hogy minden egyes ciklussal változik a játék világa, és eközben a rendelkezésre álló tárgyak is hasonlóan cserélődnek. Minden hurok új kombinációkat hoz magával, így a harcokhoz is másképp kell hozzáállnunk „körönként”.

A meglepően jó vizualitás mellett a rothadó világ sötét szépsége azért tele van robbanékony meglepetésekkel. A tét magas, a harcok pedig egyfajta bullet hell stílusba visznek el minket. Csavarból sem lesz hiány, és a környezetek között is jelentős eltérések fognak adódni. A felfedezés része a meg nem bocsátó utazásnak: a rejtély a sarkunkban lesz minden egyes „utcasarkon”. A Housemarque erős újrajátszhatóságra építette a Returnalt, aminek procedurálisan generált világa minden egyes újjászületésünknél arra kér minket, hogy a vereség után poroljuk le magunkat, majd próbálkozzunk újra.”

A Returnal április 30-án fog megjelenni, kizárólag PlayStation 5-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu