Miért nincs multiplayer a Tales of Arise-ban? A producer válaszol [VIDEO]

Tomizawa Yusuke felfedte, hogy a Bandai Namco miért is egyjátékos alkotást hegeszt a Tales sorozat legújabb felvonásából.

Tomizawa az IGN-nek megválaszolta a címben található kérdést. Azért nem rendelkezik a JRPG multiplayer elemekkel, mert nem erre tervezték a játékot. Ez egy különálló játék, ahol egy személy átélheti a drámát, továbbá a sztorit. Ezért semmilyen tervük sincs arra, hogy ezen módosítsanak és valamilyen többjátékos szegmenssel megtoldják a Tales of Arise-ot. Tomizawa hozzátette, hogy sokat dolgoztak a karakterek együttműködésén (itt a harcokra is tessék gondolni), és hogy az ő közösködésük miként működik a játék mechanikáin keresztül.

Az interjúban Tomizawa kitért arra is, hogy a stúdión belül nem nagyon volt eleinte, a fejlesztés korai szakaszában döntés arról, hogy a játék nyílt világú koncepcióval rendelkezzen, vagy maradjon lineáris megközelítésű. Emiatt elkezdték mind a két szituációt tesztelni, hogy szimulálják ezt a két játékstílust, és végül arra a döntésre jutottak, hogy a játékosoknak összpontosítaniuk kell.

Ezért végül a lineáris, A pontból B-be tartó játékmenet mellett tették le a voksukat, mert szerintük így lehet igazán élvezni azt, amiről a Tales of Arise szól. A történet, a karakterek fejlődése a sztori során; Tomizawa szerint nem lett volna jó a nyílt világ ahhoz, hogy a számukra fontos játékmenetet eljuttathassák. Ez pedig őszinte nyilatkozatnak tűnik, és mivel a bejelentés óta egy bizonyos világjárvány is felütötte a fejét, talán jobb is, ha lemondtak a nyílt világról, mert lehetséges, hogy a fejlesztési nehézségek miatt üres lett volna minden. Úgy pedig nem lett volna értelme ennek a dizájnnak.

A Bandai Namco nemrég közölte (például a lent megtekinthető videóban is), hogy a Tales of Arise Japánban szeptember kilencedikén, a nyugaton pedig egy nappal később, szeptember 10-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A PlayStation 4 > PlayStation 5 frissítés ingyenes lesz.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu