Resident Evil: Village: érdemes vigyázni, kiszivárgott a játék

A Resident Evil csak nevében nem nyolcas fő felvonása sem úszta meg azt, hogy idejekorán jusson el egy-két személy kezébe…

A Resident Evil: Village fájlmérete a Microsoft Store-on látható. A redmondiak digitális boltja szerint 50,02 gigabájtot fog követelni a játék az Xbox One-on és az Xbox Seriesen egyaránt. Itt viszont ki kell emelni, hogy ez a méret két játékot is takar. A site szerint kb. 35 gigabájt lesz ugyanis Ethan történetének kelet-európai folytatása, míg a nem sok játékos által igényelt (de a Capcom szerint a Resident Evil franchise 25. évfordulójának ünnepléséhez méltó) Resident Evil: Re:Verse pedig megközelítőleg 15 gigát happol majd el a tárhelyünkről.

Még a 35 giga is jóval nagyobb az előző résszel, a Resident Evil 7: Biohazarddal összevetve. Ez ugyanis 20,21 gigabájtot foglalt el az Xbox One-on, míg a PlayStation 4-en 20,7 gigán terpeszkedett. Persze az új konzolgeneráción nagyobb méretű textúrákat is lehet alkalmazni, így ez részben meg is magyarázza, hogy „a falusi rezi” miért is növekedett meg ekkorára.

Térjünk vissza erre a méretre egy kicsit: Kaiser499-nek a Twitteren már megvan a Resident Evil: Village, aminek alap verziója (V.1.00.000) 27,37 GB-t húz el a PlayStation 5 SSD-jéről, úgyhogy ez nem akkora, mint mondjuk a Call of Duty: Black Ops Cold War és a Call of Duty: Warzone (ezek összesen három számjegyű gigányi helyet is elvihetnek, vicc nélkül). Ha neki is már a kezei közé jutott egy kópia a kelet-európai kies falus kalandból, akkor érdemes lesz résen lenni: a spoilerek a következő két hét során felüthetik a fejüket (az ausztrál szivárgás miatt), mi meg talán kislisszolunk tőlük. Majd kiderül: sok idő ez a hírek között is.

A Resident Evil: Village (és az árukapcsolással mellette érkező Resident Evil: Re:Verse) május 7-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, Xbox Series S-re, PC-re (Steamen), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu