Idén sem szűnik meg a PlayStation 5 (és az Xbox Series) készlethiánya

Most már ne nagyon bizakodjunk: ha a Sony maga kimondja, hogy 2021-ben nem valószínű, hogy az alkatrészhiányból fakadó konzolhiány megszűnik, akkor feltehetőleg a Microsoft is hasonló szituációnak néz elébe.

A VGC közölte a Sony pénzügyi jelentése során azt, amit Hiroki Totoki, a cég pénzügyi vezetője nyilatkozott. A Sony elvárása az, hogy a második év során (itt 2021 áprilisától 2022 márciusáig kell számítani az üzleti év miatt) több PlayStation 5 fogyjon, mint amennyi PlayStation 4-et értékesítettek a 2014 áprilisától számított egy évben.

Fel is tette a kérdést, hogy a Sony képes-e drasztikusan megemelni a kínálatot a kereslet kielégítése céljából. A válasz: „nem, nem valószínű”, ugyanis a félvezetőkből (semiconductor) hiány van, de más tényezők is közrejátszanak a konzol gyártásában. Ettől függetlenül minimum 14,8 millió PlayStation 5-öt akarnak a hónap elejével kezdődött üzleti évben eladni. (Ne feledjük: a konzol a rajttól számítva március végéig közel nyolc milliót mutatott fel. Erről korábban részletesebben szó volt.) Az érdekesség: Totoki arra is utalt, hogy a félvezetőkből felmerült hiány miatt áttervezhetik a PlayStation 5 dizájnját. És a Microsoft is azt mondja, hogy június végéig ők is készlethiánnyal számolnak. (Ők kicsit optimistábbak…)

A PlayStation 5 május 15-én Kínában is hivatalosan elrajtol. Ezt a Sony a Weibón, a kínai Twitter-ekvivalensen közölte (mivel arrafelé a madaras site tiltott). A PlayStation 5 Digital Edition 3099 jüan (RMB), a PlayStation 5 Standard Edition pedig 3899 RMB lesz. Ez forintban kb. 142400, illetve 179100 lenne. A DualSense kontroller 529 RMB (kb. 24300 forint), a Pulse 3D headset 749 RMB (kb. 34400 forint), a HD kamera 449 RMB (kb. 20600 forint), a DualSense töltődokk pedig 229 RMB (kb. 10500 forint) lesz.

A kínaiak számára a PlayStation Plus Collection merőben eltérő lesz. Ők az alábbi tizenkét játékhoz férhetnek hozzá: Final Fantasy XV, Gravity Rush 2, Hardcore Mecha, Helldivers: Dive Harder Edition, Horizon Zero Dawn / Horizon Zero Dawn – The Frozen Wilds, Journey, The Last Guardian, LittleBigPlanet 3, Loco Roco Remastered, Ratchet & Clank, Tearaway, WipEout Omega Collection. A megjelenésre és az utána következő időszakra több játékot is terveznek (ehhez ugye kell a kínai cenzorok rábólintása is), így például a Sackboy: A Big Adventure, a Ratchet & Clank: Rift Apart, és a Genshin Impact is megjelenhet a nagy fogyasztói potenciállal rendelkező országban.

Viszont ők is küzdeni fognak a készlethiánnyal…

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu