Menu

A Ubisoft „túszejtője” később is folytatta kamu telefonhívásait!

Tavaly novemberben a Ubisoft Montreal körül botrányt okozott egy illető, akiről most kiderült, hogy a balhé után is folytatta próbálkozásait.

A kanadai La Presse arról tudósít, hogy a novemberi túszejtős hoaxot decemberben és januárban további hívások követték, és a telefonáló célja az volt, hogy egy Rainbow Six: Siege játékost kitiltsanak. A novemberben megejtett segélykérő hívásaival a rendőrséget kicsalogatta a Ubisoft montreali stúdiójába, és a lap szerint (bírósági dokumentumokra hivatkozva) ugyanez az illető azt állította, hogy a stúdióban levő gyermekfelügyeleti részleghez közel bombát helyezett el, januárban pedig már azt mondta a telefonba, hogy több ember is túsz lett, és a vezetőség közül valakit meglőttek…

Novemberben evakuálták is a francia kiadó stúdióját, de utána a rendőrség csendben kezelte az ügyet, és így először felmérte a szituációt, mielőtt cselekedett volna. A harmadik hívás után egy nappal a bajkeverő közvetlenül kapcsolatot létesített a stúdióval, egy Rainbow Six-fejlesztőként álcázva magát. Az alkalmazottak nem dőltek be neki, és ezért ő azzal fenyegetőzött, hogy folytatja a zaklatást, amíg a Ubisoft nem adja oda neki a képletes banhammert a Rainbow Six-játékban. Egy 16 éves, svéd eSportolót, Spiotot akarta kitiltani.

A La Presse szerint a montreali rendőrség (SPVM) nyomozása egy francia játékoshoz, Yanni „Y4nn0XX” Ouahioune-hoz vezetett el. Őt már több mint nyolcvanszor tiltották ki a Rainbow Six: Siege-ből (nem említik, hogy a franchise melyik részéről van szó, de mivel az új felvonás, a pletykált Parasite alcímű rész még nem jelent meg, nagy eséllyel a Siege a téma, innentől R6S-ként írjuk!). A La Presse megkeresésére cáfolta, hogy köze lenne a hoax hívásokhoz, de elismerte, hogy a francia hatóság megvádolta őt azzal, hogy egy kamu Ubisoft-weboldalt hozott létre, amivel átverheti a R6S-játékosokat, mert kinyeri így belőlük a belépéshez szükséges adatokat. Elismerte azt is, hogy a készenléti rendőrséget is kihívta valakire négy éve (ez angolul a swatting lenne), és nyilvánosan azt állította, hogy Spoit fiókját is feltörte, de szerinte ez a kijelentés hazugság.

Az SPVM szóvivője a Gamesindustry-nak azt nyilatkozta, hogy az elkövető személyazonossága után nyomoznak, és minimum egy személyt le fognak tartóztatni az ügyben, ám további részleteket nem árult el, így azt sem tudjuk, hogy Ouahioune-t megvádolták-e a hoax hívásokkal vagy sem…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu