A Ubisoft „túszejtője” később is folytatta kamu telefonhívásait!

Tavaly novemberben a Ubisoft Montreal körül botrányt okozott egy illető, akiről most kiderült, hogy a balhé után is folytatta próbálkozásait.

A kanadai La Presse arról tudósít, hogy a novemberi túszejtős hoaxot decemberben és januárban további hívások követték, és a telefonáló célja az volt, hogy egy Rainbow Six: Siege játékost kitiltsanak. A novemberben megejtett segélykérő hívásaival a rendőrséget kicsalogatta a Ubisoft montreali stúdiójába, és a lap szerint (bírósági dokumentumokra hivatkozva) ugyanez az illető azt állította, hogy a stúdióban levő gyermekfelügyeleti részleghez közel bombát helyezett el, januárban pedig már azt mondta a telefonba, hogy több ember is túsz lett, és a vezetőség közül valakit meglőttek…

Novemberben evakuálták is a francia kiadó stúdióját, de utána a rendőrség csendben kezelte az ügyet, és így először felmérte a szituációt, mielőtt cselekedett volna. A harmadik hívás után egy nappal a bajkeverő közvetlenül kapcsolatot létesített a stúdióval, egy Rainbow Six-fejlesztőként álcázva magát. Az alkalmazottak nem dőltek be neki, és ezért ő azzal fenyegetőzött, hogy folytatja a zaklatást, amíg a Ubisoft nem adja oda neki a képletes banhammert a Rainbow Six-játékban. Egy 16 éves, svéd eSportolót, Spiotot akarta kitiltani.

A La Presse szerint a montreali rendőrség (SPVM) nyomozása egy francia játékoshoz, Yanni „Y4nn0XX” Ouahioune-hoz vezetett el. Őt már több mint nyolcvanszor tiltották ki a Rainbow Six: Siege-ből (nem említik, hogy a franchise melyik részéről van szó, de mivel az új felvonás, a pletykált Parasite alcímű rész még nem jelent meg, nagy eséllyel a Siege a téma, innentől R6S-ként írjuk!). A La Presse megkeresésére cáfolta, hogy köze lenne a hoax hívásokhoz, de elismerte, hogy a francia hatóság megvádolta őt azzal, hogy egy kamu Ubisoft-weboldalt hozott létre, amivel átverheti a R6S-játékosokat, mert kinyeri így belőlük a belépéshez szükséges adatokat. Elismerte azt is, hogy a készenléti rendőrséget is kihívta valakire négy éve (ez angolul a swatting lenne), és nyilvánosan azt állította, hogy Spoit fiókját is feltörte, de szerinte ez a kijelentés hazugság.

Az SPVM szóvivője a Gamesindustry-nak azt nyilatkozta, hogy az elkövető személyazonossága után nyomoznak, és minimum egy személyt le fognak tartóztatni az ügyben, ám további részleteket nem árult el, így azt sem tudjuk, hogy Ouahioune-t megvádolták-e a hoax hívásokkal vagy sem…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu