Resident Evil: Village: el is veszhetünk a nyílt környezetben

A játék rendezője mellett a producer pedig arról beszélt, hogy megfontolták a 2013-as konzolok kihagyását is.

Sato Morimasa, a Resident Evil 8 (=Resident Evil: Village) rendezője az IGN-nek adott interjúban arról beszélt, hogy egy nyíltabb környezetet hoztak létre, és ez az új „rezi” egyik evolúciójának tekinthető. Elmondják a játékosnak, hogy csak szórakozzon vele, amire a franchise történetében eddig nem volt példa. A fő történet továbbra is úgy halad, ami a Capcom szerint a legjobb élményt kínálja, de emellett lehetséges lesz figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, hogy inkább elvesszünk a játék világában.

Sok ház lesz, amit teljesen ignorálhatunk, mert nem lesz kötelező benyitni oda, de Sato szerint a játékos kíváncsiságát jutalmazni kell, és ezért mindig lesz valami érdekesség, ami miatt érdemes lesz letérni a kitaposott útról. Sok munkát fektettek abba, hogy ne legyen unalmas a felfedezés. Sok opcionális dolog lesz, ami szintén eltéríti a Resident Evil: Village-et az előző részektől. Szerinte talán túl sok eltérési lehetőséget hoztak létre, viszont cserébe minden kő felforgatása egészen sok időt fog igénybe venni.

Kanda Tsuyoshi, a játék producere pedig hozzátette, hogy a Resident Evil: Village-et next-gen hardverre tervezték, de azért, hogy több játékos számára elérhető legyen (profitorientáltság), sok megpróbáltatás után egy hasonló élményt próbáltak összerakni a PlayStation 4-re és az Xbox One-ra, és szerinte a végeredmény egy jó minőségű termék lett a két régebbi konzolcsaládon is. Ha a minőség nem lett volna megfelelő, akkor szerinte nem biztos, hogy kiadták volna ezekre a konzolokra is a játékot. (És ugye hallottuk már pletykaként, hogy nem volt 100% a régebbi masinákra a megjelenés…) Sato szerint, ha túlzott különbség lett volna a PlayStation 5Xbox Series és a PlayStation 4-Xbox One páros között, akkor az utóbbi pároson nem tették volna elérhetővé a játékot, és biztosra mentek, hogy kielégítő minőségű legyen a Resident Evil: Village, platformtól függetlenül.

A Resident Evil: Village május 7-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steamen), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu