Menu

Resident Evil: Village: el is veszhetünk a nyílt környezetben

A játék rendezője mellett a producer pedig arról beszélt, hogy megfontolták a 2013-as konzolok kihagyását is.

Sato Morimasa, a Resident Evil 8 (=Resident Evil: Village) rendezője az IGN-nek adott interjúban arról beszélt, hogy egy nyíltabb környezetet hoztak létre, és ez az új „rezi” egyik evolúciójának tekinthető. Elmondják a játékosnak, hogy csak szórakozzon vele, amire a franchise történetében eddig nem volt példa. A fő történet továbbra is úgy halad, ami a Capcom szerint a legjobb élményt kínálja, de emellett lehetséges lesz figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, hogy inkább elvesszünk a játék világában.

Sok ház lesz, amit teljesen ignorálhatunk, mert nem lesz kötelező benyitni oda, de Sato szerint a játékos kíváncsiságát jutalmazni kell, és ezért mindig lesz valami érdekesség, ami miatt érdemes lesz letérni a kitaposott útról. Sok munkát fektettek abba, hogy ne legyen unalmas a felfedezés. Sok opcionális dolog lesz, ami szintén eltéríti a Resident Evil: Village-et az előző részektől. Szerinte talán túl sok eltérési lehetőséget hoztak létre, viszont cserébe minden kő felforgatása egészen sok időt fog igénybe venni.

Kanda Tsuyoshi, a játék producere pedig hozzátette, hogy a Resident Evil: Village-et next-gen hardverre tervezték, de azért, hogy több játékos számára elérhető legyen (profitorientáltság), sok megpróbáltatás után egy hasonló élményt próbáltak összerakni a PlayStation 4-re és az Xbox One-ra, és szerinte a végeredmény egy jó minőségű termék lett a két régebbi konzolcsaládon is. Ha a minőség nem lett volna megfelelő, akkor szerinte nem biztos, hogy kiadták volna ezekre a konzolokra is a játékot. (És ugye hallottuk már pletykaként, hogy nem volt 100% a régebbi masinákra a megjelenés…) Sato szerint, ha túlzott különbség lett volna a PlayStation 5Xbox Series és a PlayStation 4-Xbox One páros között, akkor az utóbbi pároson nem tették volna elérhetővé a játékot, és biztosra mentek, hogy kielégítő minőségű legyen a Resident Evil: Village, platformtól függetlenül.

A Resident Evil: Village május 7-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steamen), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech, PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu