Menu

Returnal: a Housemarque már a hibajavításon dolgozik a Sony-val

A PlayStation 5-exkluzív játék alig pár napja, hogy megjelent (és technikailag tényleg eléggé pozitív teljesítményt mutat fel), de nem tökéletes ez az alkotás sem.

Több Returnal-játékos érzékelte azt, hogy a játék miatt kiakad a PlayStation 5, és itt teljesen mindegy, hogy PlayStation 5 Standard Editiont vagy PlayStation 5 Digital Editiont nyúznak, hardverileg csak a Blu-ray meghajtó a különbség. Mind a két konzolvariáns esetében beadja a kulcsot itt-ott a Returnal, ami nem éppen a legjobb, ha a játékélményt nézzük. Erre a Discordon írták a finn fejlesztők, hogy ez a platform problémája. Már értesítették a Sony-t erről egy hibabejelentéssel, ugyanis pontosan meghatározták, hogy hol van a bökkenő: az elindítás előtti (pre-start) rendszer a ludas. Persze ennél többet nem mondtak, így mi sem nagyon tudjuk kitapintani, hogy mire is gondolhattak pontosabban…

Azért még van pár hiba, amibe bele fognak nyúlni. A játéknak nincsen mentési lehetősége, és a Housemarque arra kért mindenkit, hogy erről ne értesítsük őket, mert tudomásuk van róla. Olyan is felmerülhet, hogy a fabricatorokkal nem lehet interakcióba lépni, esetleg az ajtók nem működnek rendeltetésszerűen. Ez akkor történhet, ha egy előrendelői bónusz kosztüm van a karakterünkön. Ekkor meg kell állítani a játékot, és a pause menüből kezdjük újra (Restart your run). Ezután az űrhajónkban Selene használja az alapkosztümöt, és bár ez félbe fogja szakítani a próbálkozásunkat, a megmaradó eredményeink és a fegyverfrissítések nem fognak odaveszni.

A hangokkal is vannak problémák. Vagy túl hangosak, vagy egyszerűen hirtelen véget érnek. Ez főleg a játékélményre lehet rossz hatással. Aztán a barnacle ellenfelek nem jelennek meg rendesen, így követhetnek minket a tudomásunk nélkül, és ugye nincs annál rosszabb, amikor láthatatlanok és felszippantanak, mert erre nem nagyon lehet felkészülni. Még egy dolgot megemlített a Housemarque: ha átszabjuk az irányítást, pár interakció nem működhet. Így a házban nem tudunk olvasni vagy ládákat üríteni. Addig azt javasolják, hogy használjuk az alap gombkiosztást.

Van még hova javulni.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu