Returnal: a Housemarque már a hibajavításon dolgozik a Sony-val

A PlayStation 5-exkluzív játék alig pár napja, hogy megjelent (és technikailag tényleg eléggé pozitív teljesítményt mutat fel), de nem tökéletes ez az alkotás sem.

Több Returnal-játékos érzékelte azt, hogy a játék miatt kiakad a PlayStation 5, és itt teljesen mindegy, hogy PlayStation 5 Standard Editiont vagy PlayStation 5 Digital Editiont nyúznak, hardverileg csak a Blu-ray meghajtó a különbség. Mind a két konzolvariáns esetében beadja a kulcsot itt-ott a Returnal, ami nem éppen a legjobb, ha a játékélményt nézzük. Erre a Discordon írták a finn fejlesztők, hogy ez a platform problémája. Már értesítették a Sony-t erről egy hibabejelentéssel, ugyanis pontosan meghatározták, hogy hol van a bökkenő: az elindítás előtti (pre-start) rendszer a ludas. Persze ennél többet nem mondtak, így mi sem nagyon tudjuk kitapintani, hogy mire is gondolhattak pontosabban…

Azért még van pár hiba, amibe bele fognak nyúlni. A játéknak nincsen mentési lehetősége, és a Housemarque arra kért mindenkit, hogy erről ne értesítsük őket, mert tudomásuk van róla. Olyan is felmerülhet, hogy a fabricatorokkal nem lehet interakcióba lépni, esetleg az ajtók nem működnek rendeltetésszerűen. Ez akkor történhet, ha egy előrendelői bónusz kosztüm van a karakterünkön. Ekkor meg kell állítani a játékot, és a pause menüből kezdjük újra (Restart your run). Ezután az űrhajónkban Selene használja az alapkosztümöt, és bár ez félbe fogja szakítani a próbálkozásunkat, a megmaradó eredményeink és a fegyverfrissítések nem fognak odaveszni.

A hangokkal is vannak problémák. Vagy túl hangosak, vagy egyszerűen hirtelen véget érnek. Ez főleg a játékélményre lehet rossz hatással. Aztán a barnacle ellenfelek nem jelennek meg rendesen, így követhetnek minket a tudomásunk nélkül, és ugye nincs annál rosszabb, amikor láthatatlanok és felszippantanak, mert erre nem nagyon lehet felkészülni. Még egy dolgot megemlített a Housemarque: ha átszabjuk az irányítást, pár interakció nem működhet. Így a házban nem tudunk olvasni vagy ládákat üríteni. Addig azt javasolják, hogy használjuk az alap gombkiosztást.

Van még hova javulni.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu