Menu

Impozáns PvP-t ígér az Overwatch 2 új rendezője

A Blizzard játékát új ember felügyeli, és a folytatás is emiatt valamelyest más irányt vehet fel.

Jeff Kaplan volt korábban az Overwatch IP rendezője, és emellett a Blizzard Entertainment alelnöke is volt. Csakhogy közel két hete már megtörtént a bejelentés, hogy Kaplan tizenkilenc ott töltött év után távozott a „hóviharosoktól”, és az Overwatch felügyeletét egy új személynek, név szerint Aaron Kellernek adta át. A GameSpot pedig jobb később, mint soha alapon interjút készített Kellerrel, aki így beszélt a már régóta (és talán túlzottan korán?) bejelentett Overwatch 2-ről is.

Keller szerint hatvan millió játékos élvezi az Overwatchban a PvP-t (azaz a multiplayert), és a Blizzard sok időt tölt el a hősökhöz köthető küldetésekkel, továbbá az egyjátékos kampánnyal, viszont nincsen megkülönböztetés, hiszen a PvP-t és a PvE-t egyaránt fontosnak tekintik. Ezért is mondja Keller, hogy az Overwatch 2-nek két fele van, és tudja jól, hogy a PvE oldalról sokat beszéltek (ide tartozik a fejlődési rendszer is), de ez nem jelenti azt, hogy az első részben szinte kizárólagos szerepet kapó PvP-t elhanyagolnák a folytatásban.

Emiatt pedig Keller azt mondja, hogy a csapatos alapú lövöldözős játékok között a legjobb új verziót kell létrehoznia az Overwatch 2-vel. Így bár sok marketing lengte körül a PvE térfelet, a Blizzard célja ennek ellenére is az, hogy impozáns PvP-t alkossanak, hogy ezzel ne idegenítsék el az első rész rajongóit. Hozzátette, hogy Kaplan távozása nagy űrt hagyott a csapaton belül, de ettől félretekintve a csapat többségében változatlan maradt.

A Blizzard korábban bejelentette, hogy 2021-ben ne számítsunk se a Diablo IV, se az Overwatch 2 megjelenésére (erről talán mi is írtunk február elején), így jobb, ha azt mondjuk, hogy az Overwatch 2 2022-ben jön ki. PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC – ez lenne a négy célplatform, de kizárt, hogy kihagyják a PlayStation 5/Xbox Series triót.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu