Impozáns PvP-t ígér az Overwatch 2 új rendezője

A Blizzard játékát új ember felügyeli, és a folytatás is emiatt valamelyest más irányt vehet fel.

Jeff Kaplan volt korábban az Overwatch IP rendezője, és emellett a Blizzard Entertainment alelnöke is volt. Csakhogy közel két hete már megtörtént a bejelentés, hogy Kaplan tizenkilenc ott töltött év után távozott a „hóviharosoktól”, és az Overwatch felügyeletét egy új személynek, név szerint Aaron Kellernek adta át. A GameSpot pedig jobb később, mint soha alapon interjút készített Kellerrel, aki így beszélt a már régóta (és talán túlzottan korán?) bejelentett Overwatch 2-ről is.

Keller szerint hatvan millió játékos élvezi az Overwatchban a PvP-t (azaz a multiplayert), és a Blizzard sok időt tölt el a hősökhöz köthető küldetésekkel, továbbá az egyjátékos kampánnyal, viszont nincsen megkülönböztetés, hiszen a PvP-t és a PvE-t egyaránt fontosnak tekintik. Ezért is mondja Keller, hogy az Overwatch 2-nek két fele van, és tudja jól, hogy a PvE oldalról sokat beszéltek (ide tartozik a fejlődési rendszer is), de ez nem jelenti azt, hogy az első részben szinte kizárólagos szerepet kapó PvP-t elhanyagolnák a folytatásban.

Emiatt pedig Keller azt mondja, hogy a csapatos alapú lövöldözős játékok között a legjobb új verziót kell létrehoznia az Overwatch 2-vel. Így bár sok marketing lengte körül a PvE térfelet, a Blizzard célja ennek ellenére is az, hogy impozáns PvP-t alkossanak, hogy ezzel ne idegenítsék el az első rész rajongóit. Hozzátette, hogy Kaplan távozása nagy űrt hagyott a csapaton belül, de ettől félretekintve a csapat többségében változatlan maradt.

A Blizzard korábban bejelentette, hogy 2021-ben ne számítsunk se a Diablo IV, se az Overwatch 2 megjelenésére (erről talán mi is írtunk február elején), így jobb, ha azt mondjuk, hogy az Overwatch 2 2022-ben jön ki. PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC – ez lenne a négy célplatform, de kizárt, hogy kihagyják a PlayStation 5/Xbox Series triót.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu