A Blizzard és a Fox a Diablo miatt vitatkozik!

Mégis mi köze van a Foxnak a Diablohoz? Mi az, ami miatt a Blizzard felemelte a szavát?

A Fox Media védjegyet regisztrált a Diablo névre. Erre a Blizzard viszont egy ellenkeresetet nyújtott be az USPTO-nál, az amerikai szabadalmi-, és védjegyhivatalnál, ugyanis a Blizzardhoz köthető Diablo termékek a cég szerint „jelentős kereskedelmi sikereket értek el, több ipari díjat nyertek, és nagy mértékű, felszólítás nélküli sajtószereplést kaptak”. A „hóviharos” cég két témakörben ellenzi a Fox Media regisztrációját.

Az első témakör az állateledelre vonatkozik. Ezt nem nagyon részletezzük, az állattól függ, hogy mit is szeret nassolni, ha erre lehetősége van. A másik témakör pedig az étkezéshez szánt eszközökre (műanyag dobozoktól kezdve a sószóróig, edényfogóig, poharakig… stb.) szól. Ez a két téma nem nagyon kötődik a Diablo névhez, ezt nem is vitatjuk (főleg az állateledel téma az, aminél jogos lehet a furcsa gondolatmenet). A Blizzard szerint a Fox „egy televíziós sorozathoz, vagy más szórakoztató médiumhoz kapcsolódó merchandise” esetében akarja felhasználni a Diablo védjegyet.

Meg is lehet nevezni, hogy milyen animációs sorozatról van szó: a neve Housebroken (alig várjuk, hogy milyen esetlen magyar cím lesz ebből!), amiben egy csoport házi-, és kóbor állat megosztja a gondolatait és küszködéseit a terápia keretein belül. Itt még mindig teljesen jogos lehet a kérdés, hogy de mégis mi a csuda köze van ennek a Diablohoz? A válasz lent látható.

A Fox Media április 26-án kapta meg a Blizzard ellenkeresetét, és negyven napja van arra, hogy válaszoljon. A Housebroken az Egyesült Államok negyedik nagy televíziós hálózatán (az ABC, CBS és NBC mellett ugyanis a FOX a nyolcvanas évek során startolt el) május 31-én fog debütálni. Itt azért joggal lehetne kérdezni azt, hogy a Blizzard miért nem volt óvatosabb, hiszen, ha van egy IP-je, ami már majdnem két és fél évtizede létezik (az első rész ugyanis ’97-ben jött ki PC-re, majd ’98-ban PS1-re és Macre is!), akkor talán pontosabban is megfogalmazhatta volna, hogy mire terjedne ki a cég joga a név körül.

Amúgy meg komolyan, látott bárki is a Blizzardtól Diablo kutyaeledelt?

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu