Menu

Harminc év után folytatást kap a Flashback

A Flashback 2-n ráadásul az első rész alkotója is dolgozni fog, így a sci-fi platformer hiteles maradhat elődjéhez.

Itt a legjobb talán az, ha a hazai sajtóból idézünk, egészen pontosan az 576 KByte 1993/2-es számából; V. Z. így nyilatkozott az Amigán 99-es pontszámot kapó Flashbackről: „Végre hát megérkezett a játék, s az első benyomása az embernek nagyjából a következő: a legszebb játék, ami valaha Amigán megjelent. A grafika csodálatos, hősünk animációja a végletekig menően tökéletes, s a hangeffektekkel sincs gond. Azonban miután elkezdtem vele játszani úgy éreztem – bár ez lehet, hogy csak az én egyéni véleményem -, hogy mégsem sikerült felülmúlni az Another World-ot. Nekem ugyanis nagyon hiányzott az akció változatossága. Így a játékmenet tulajdonképpen visszasüllyedt a Prince of Persia szintjére. Ennek ellenére persze nyugodtan állíthatom, hogy 1992 legjobb játéka: a Flashback.”

Paul Cuisset játéka a ’92-es Amiga megjelenés után máshol is felbukkant (’93-ban már a PC, SNES, SEGA Mega Drive verziók is itt voltak; nemrég a PlayStation 4/Nintendo Switch pároson is felbukkant), és ha V. Z. jellemzéséből nem jött volna át, akkor bizony egy filmszerű (cinematikus) platformerről van szó egy sci-fi környezetben, ami nem nagyon adott lehetőséget a hibázásra. Nos, a Microids bejelentette, hogy harminc évvel az első rész Amigás megjelenése után érkezik a folytatás!

Stephane Longeard, a Microids vezérigazgatója a sajtóközleményben igazán lelkesen jelentette be, hogy a rajongók 2022-ben számíthatnak egy folytatásra, ami remélhetőleg méltó lesz a francia játékipari történelem egyik tényleg fontos alkotásához. (Itt megállunk egy pillanatra: az Another World is dettó a Delphine Software-től származik, csak az ’91-es keltezésű. És… tény, az valamiért tényleg maradandóbbnak látszik.) A Microids pedig ki szeretné emelni a tehetséges egyéniségek munkáját, és mivel Cuissetet világszerte ismerik, büszkék, hogy vele és csapatával dolgozhatnak.

Cuisset pedig elárulta, hogy a Flashback folytatásán már jó ideje törte a fejét, és alig várja, hogy a játékosok átélhessék Conrad B. Hart új kalandjait (megjegyzés: ő volt a főszereplő). A futurisztikus játékokat kedvelőknek készül a játék, ami igyekszik a veterán rajongók mellett újakat is szerezni.

Megjelenés 2022-ben „konzolokra” és PC-re. További részleteket később közölnek. Röviden: nem lesz egyszerű feladat felülmúlni a ’92-es eredetit!

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu