Harminc év után folytatást kap a Flashback

A Flashback 2-n ráadásul az első rész alkotója is dolgozni fog, így a sci-fi platformer hiteles maradhat elődjéhez.

Itt a legjobb talán az, ha a hazai sajtóból idézünk, egészen pontosan az 576 KByte 1993/2-es számából; V. Z. így nyilatkozott az Amigán 99-es pontszámot kapó Flashbackről: „Végre hát megérkezett a játék, s az első benyomása az embernek nagyjából a következő: a legszebb játék, ami valaha Amigán megjelent. A grafika csodálatos, hősünk animációja a végletekig menően tökéletes, s a hangeffektekkel sincs gond. Azonban miután elkezdtem vele játszani úgy éreztem – bár ez lehet, hogy csak az én egyéni véleményem -, hogy mégsem sikerült felülmúlni az Another World-ot. Nekem ugyanis nagyon hiányzott az akció változatossága. Így a játékmenet tulajdonképpen visszasüllyedt a Prince of Persia szintjére. Ennek ellenére persze nyugodtan állíthatom, hogy 1992 legjobb játéka: a Flashback.”

Paul Cuisset játéka a ’92-es Amiga megjelenés után máshol is felbukkant (’93-ban már a PC, SNES, SEGA Mega Drive verziók is itt voltak; nemrég a PlayStation 4/Nintendo Switch pároson is felbukkant), és ha V. Z. jellemzéséből nem jött volna át, akkor bizony egy filmszerű (cinematikus) platformerről van szó egy sci-fi környezetben, ami nem nagyon adott lehetőséget a hibázásra. Nos, a Microids bejelentette, hogy harminc évvel az első rész Amigás megjelenése után érkezik a folytatás!

Stephane Longeard, a Microids vezérigazgatója a sajtóközleményben igazán lelkesen jelentette be, hogy a rajongók 2022-ben számíthatnak egy folytatásra, ami remélhetőleg méltó lesz a francia játékipari történelem egyik tényleg fontos alkotásához. (Itt megállunk egy pillanatra: az Another World is dettó a Delphine Software-től származik, csak az ’91-es keltezésű. És… tény, az valamiért tényleg maradandóbbnak látszik.) A Microids pedig ki szeretné emelni a tehetséges egyéniségek munkáját, és mivel Cuissetet világszerte ismerik, büszkék, hogy vele és csapatával dolgozhatnak.

Cuisset pedig elárulta, hogy a Flashback folytatásán már jó ideje törte a fejét, és alig várja, hogy a játékosok átélhessék Conrad B. Hart új kalandjait (megjegyzés: ő volt a főszereplő). A futurisztikus játékokat kedvelőknek készül a játék, ami igyekszik a veterán rajongók mellett újakat is szerezni.

Megjelenés 2022-ben „konzolokra” és PC-re. További részleteket később közölnek. Röviden: nem lesz egyszerű feladat felülmúlni a ’92-es eredetit!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu