PlayStation-exkluzív folytatást kap a Sunset Overdrive?

A Sony Interactive Entertainment védette le a nevet, így igencsak kacifántos helyzetről számolhatunk be.

Az Insomniac Games játékot ugyanis 2014 októberében adta ki Xbox One-ra a Microsoft. Több mint négy évig kizárólag a redmondi cég konzolján férhettünk hozzá a Sunset Overdrive-hoz, ugyanis akkoriban a PC-seket a Microsoft nem kezelte annyira egy szinten, mint mostanában (ugyanis manapság mindegyik Xbox Game Studios-alkotást azonnal felpakolnak Xbox Game Passra, és a PC-s portok is egy napon jönnek ki az Xboxos verziókkal…). Ezt azért állítjuk, mert a Steames verzió csak 2018 novemberében gurult ki. Azért négy év hatalmas eltérés, ezt ne is tagadjuk le.

Itt viszont ki kell emelni valamit: az Insomniac Games mindig is teljes egészében birtokolta a Sunset Overdrive IP-jét. Így amikor a Sony Interactive Entertainment (innentől csak SIE-ként rövidítve) 2019 augusztusában felvásárolta a stúdiót, Jim Ryan birtokába jutott ez az IP is. De azóta eltelt másfél év, és semmit nem hallottunk a játékról, mert a feledés homályába merült. (Hiába a színkavalkád, ami a Sunset Overdrive-ot jellemezte, és ez is finom, nőies szóhasználat volna.)

Aztán a SIE április 26-án levédette a nevet az Egyesült Államokban. Ez pedig két dolgot jelenthet. Egyrészt vagy az történik, hogy a Sunset Overdrive-ból PlayStation 5-ös verzió készül (mivel a játék már kész, nincsen annyira sok feladat a portolással mintha valamit nulláról építenének fel…!), vagy inkább az tűnik logikusabb lépésnek, hogy a SIE egy folytatást rendel be a csapattól, aki a Sunset Overdrive után a Marvel’s Spider-Mant, továbbá a Marvel’s Spider-Man: Miles Moralest hozta össze. (Mind a kettő elérhető PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.)

Persze lehet, hogy nem lesz ebből folytatás (ezért teljesen jogos is a címben a kérdőjel), de valamilyen terve van a SIE-nek, ezt nem is kell részletezni (különben minek regisztrálná a nevet?). Akármi is lesz, biztosan várnunk kell arra, hogy ebből bármiféle hivatalos bejelentés történjen.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu