Menu

PlayStation-exkluzív folytatást kap a Sunset Overdrive?

A Sony Interactive Entertainment védette le a nevet, így igencsak kacifántos helyzetről számolhatunk be.

Az Insomniac Games játékot ugyanis 2014 októberében adta ki Xbox One-ra a Microsoft. Több mint négy évig kizárólag a redmondi cég konzolján férhettünk hozzá a Sunset Overdrive-hoz, ugyanis akkoriban a PC-seket a Microsoft nem kezelte annyira egy szinten, mint mostanában (ugyanis manapság mindegyik Xbox Game Studios-alkotást azonnal felpakolnak Xbox Game Passra, és a PC-s portok is egy napon jönnek ki az Xboxos verziókkal…). Ezt azért állítjuk, mert a Steames verzió csak 2018 novemberében gurult ki. Azért négy év hatalmas eltérés, ezt ne is tagadjuk le.

Itt viszont ki kell emelni valamit: az Insomniac Games mindig is teljes egészében birtokolta a Sunset Overdrive IP-jét. Így amikor a Sony Interactive Entertainment (innentől csak SIE-ként rövidítve) 2019 augusztusában felvásárolta a stúdiót, Jim Ryan birtokába jutott ez az IP is. De azóta eltelt másfél év, és semmit nem hallottunk a játékról, mert a feledés homályába merült. (Hiába a színkavalkád, ami a Sunset Overdrive-ot jellemezte, és ez is finom, nőies szóhasználat volna.)

Aztán a SIE április 26-án levédette a nevet az Egyesült Államokban. Ez pedig két dolgot jelenthet. Egyrészt vagy az történik, hogy a Sunset Overdrive-ból PlayStation 5-ös verzió készül (mivel a játék már kész, nincsen annyira sok feladat a portolással mintha valamit nulláról építenének fel…!), vagy inkább az tűnik logikusabb lépésnek, hogy a SIE egy folytatást rendel be a csapattól, aki a Sunset Overdrive után a Marvel’s Spider-Mant, továbbá a Marvel’s Spider-Man: Miles Moralest hozta össze. (Mind a kettő elérhető PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.)

Persze lehet, hogy nem lesz ebből folytatás (ezért teljesen jogos is a címben a kérdőjel), de valamilyen terve van a SIE-nek, ezt nem is kell részletezni (különben minek regisztrálná a nevet?). Akármi is lesz, biztosan várnunk kell arra, hogy ebből bármiféle hivatalos bejelentés történjen.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu