Lost Judgment: a kiszivárgás után hivatalos lett; folytatást kap a Judgment [VIDEO]

A Yakuza-sorozat pedig marad a körökre osztott RPG-s vonalon, úgyhogy a spinoff felé kell a klasszikusnak nevezhető harcrendszert keresni.

A SEGA és a Ryu Ga Gotoku Studio (a név a Yakuza eredeti, japán nevét takarja) bejelentette a Judgment folytatását, a Lost Judgmentet, ami a SEGA jellemzése szerint 2021 decemberében játszódik majd. Ehara Akihirót azzal vádolják, hogy egy zsúfolt vonaton megtapizott egy hölgyet. Egy tanú videóján az látható, hogy megpróbált elmenekülni a helyszínről, de ez a hírekben is látható volt a letartóztatásával együtt, és a nép a lehető legnagyobb büntetést szeretné, ha kirónák rá.

A tárgyalás közben felmerül egy kérdés, ami felett Ehara ügyvédje, Shirosaki Saori is elsiklott: három napja egy elhagyatott yokohamai épületben egy holttestet találtak, és azonosították-e a kilétét. Eharát nem emiatt csukták le, ezért Shirosaki Yagami Takayuki nyomozót keresi meg, hogy nyomozzon az ügyben. Hogyan is követhetett el Ehara egyszerre két bűncselekményt? A szexuális zaklatás csak fedezni akarta a gyilkosságot? Ehara kijátszotta-e a japán igazságszolgáltatás rendszerét? Yagami egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, és egyre több áldozat bukkan fel. Védje-e a törvényt, vagy szolgáltasson igazságot? Egy hiba is szörnnyé tehet valakit.

Yagami tehát visszatér az első részből, így az ügyvédből lett nyomozó (és utcai harcos) megőrzi a Yakuza-játékok stílusát. Partnere Kaito Masaharu, egy ex-yakuza tag lesz. Egy bosszúállásnak kinéző történetből egy összeesküvés-hálózat alakul ki, ahol több, szokatlannak tűnő frakció igyekszik a nem éppen megfelelő igazságszolgáltatási rendszerből hasznot húz. Emiatt Yagaminak nehéz döntést kell hoznia. A harcművészetekben megszerzett tudása miatt nem csak 1v1 szituációban képes helyt állni, hanem csoportos támadásokból is ép bőrrel tud kijönni. Három küzdőstílus van (Crane, Tiger, Snake – gólya, tigris, kígyó; a kígyó révén az ellenfelünk támadó erejét el tudjuk hárítani, hogy azt ellene fordíthassuk). Tokió és Yokohama is a játék része lesz, továbbá nyomozónknak lesz pár trükkje, amit nyomozóként bevethet (pl. a behatolás vagy a gyanúsítottak észrevétlen követése is megoldható lesz) és ezúttal sem marad ki a SEGA-klub, így a kiadó korábbi játékai közül biztosan találni fogunk párat… de ha ez nem elég, más kedvenc helyszínt is kereshetünk magunknak.

Nagoshi Toshihiro, a Ryu Ga Gotoku (RGG) Studio felelős producere szerint a Lost Judgmentben az első részben felállított falak áttörését tűzték ki célul. Számtalan órát vett igénybe a forgatókönyv megfelelő megírása, és több mint 16 órányi párbeszédet rögzítettek a jelenetekhez. Sok vita után született végül meg a rajongók által követelt folytatás története, de magabiztos abban, hogy egy olyan játékot hoztak létre, amit eddig nem láthattunk. Mindenben felülmúlták az első részt, és reméli, hogy a végeredményt élvezni fogjuk.

Kimura Takuya, Yagami színésze szerint az első részhez képest a karakter jelentősen szintet lépett. Bár továbbra is Kamurochóban dolgozik egy szerény nyomozóként, a megbízatása révén egy kaotikus ügybe keveredik; a történet mély és feszültséggel teli lesz, mert egy gimnázium is érintett lesz benne, és ez sok új, akár komikus, könnyedebb sztorikat is magával fog hozni.

Hosokawa Kazuki, a RGG Studio producere kiemelte, hogy Yokohama új helyszínként lesz jelen a játékban, és napszaktól függően más oldalát fogja megmutatni, ugyanis a látványosságok mellett sötétebb régiókkal rendelkezik. Az imént említett gimnáziumnak nem csak a külsejét modellezték le, hanem a belsejét is (osztálytermek, folyosók, edzőterem). Az első rész harcrendszere jó fogadtatásra lelt, így ezt felerősítették a folytatásra. Tökéletes többirányú, akrobatikus stílusunk lesz a gólyával: itt egy mozdulattal több ellenfelet is a levegőbe repíthetünk. A tigris stílusa erőre építkezik, ami 1v1 harcokban mutatja ki igazán hasznát: megsorozhatjuk ellenfelünket, hogy esélye se legyen ellentámadásba lendülni. A kígyó stílusa pedig a támadási lehetőségre kivár, és Hosokawa szerint ezt könnyű lesz használni.

A nyomozást is felcsavarták. Álcákat használhatunk, vagy üldözhetjük is a gyanúsítottakat, de ennek ellenére is egyre mélyebb gödörbe kerülünk. Yagami atlétikus képességei mellett a lopakodást és a lehallgatást is kihasználták. A Tokió-Yokohama utazás közben értékes információkat hallhatunk. Az iskolában is álcázni fogja magát, és itt a tanulókkal is elbeszélget, plusz segíteni is fog nekik; ezzel lehet a plusz tartalmakat (mellékküldetéseket) elérni, és itt lesz a játék humoros oldala. Egyedi oldalát fogja nyomozó urunk megmutatni az iskola kapui mögött.

Nagoshi és Hosokawa az IGN-nek elmondta, hogy a Yakuza-sorozat körökre osztott RPG stílust fog alkalmazni, így a Yakuza: Like a Dragon (ami a sorozat 7-es számú része amúgy, csak a nyugati névben nincs ott a szám) nem volt egyszeri kivétel. Az RGG Studionak elegendő erőforrása és tudása van már abban, hogy stílusos és látványos akciójátékokat készítsen, és hogy ezek élvezhetőek legyenek; ezt pedig a Lost Judgmentben fogják bevetni.

A Lost Judgment világszerte szeptember 24-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re és Xbox One-ra (PC-re csak később fog), de a szivárgás szerint a japán Digital Deluxe Edition három nappal korábbi hozzáférést fog biztosítani; esélyes, hogy errefelé is ez lesz a helyzet.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu