Az Activision Blizzard nem dolgozik tovább Jeff Leach-csel

Szexista megnyilvánulása miatt a Call of Duty-sorozat egyik szinkronhangjával nem kíván a kiadó tovább dolgozni.

NitroLukeDX, egy streamelő több felvételt publikált Twitteren, amiben Jeff Leach, a Call of Duty: Modern Warfare remake és a Call of Duty: Warzone párosában Ghost hangja inzulátló megnyilvánulásokkal élt. 2017-ben egy másik közvetítőnek, ZombiUnicornnak mondott pár keresetlen szót. Például azt mondta Leach, hogy a mellei nem nyújtanak valami szép látványt (megpróbálunk finoman fogalmazni…). Ezért ki is tiltották a Twitchről.

Nemrég pedig a Facebook Gamingen (ugyanis igen, Mark Zuckerbergnek is van egy Twitch-ellenlábasa…) egy másik játékosnak mondott pár eléggé durva mondatot, miközben a Call of Duty: Warzone-nal játszott. Kb. azt mondta, hogy…, elégítse ki orálisan az ő vastagabb adottságú szerszámát, majd egy hülye nőszemélynek nevezte a másik személyt. Erre ZombiUnicorn egy videót tett közzé, amiben a Facebook Gaminget és az Activision Blizzardot arra kéri, hogy vállalják a felelősséget a Leach-csel való munkáért, mert szerinte elfogadhatatlan a szituáció.

Szerinte a Leach-hez hasonló emberek nem fognak megváltozni, mert bár vannak olyan emberek, akik elszúrnak dolgokat és vállalják a felelősséget, hogy megértsék, mit rontottak el, hogy (akár terápia segítségével) jobb emberré váljanak, de őt nem tartja ilyennek, ugyanis ebben az esetben éveken átdokumentálták, hogy nőgyűlölő, borzalmas, kártékony viselkedésről van szó.

A CharlieIntel pedig beszámolt arról, hogy az Activision Blizzard megszakította a kapcsolatot Leach-csel, és a közleményében a kiadó azt írja, hogy a szexizmusnak nincs helye az iparban, a játékokban, vagy a társdadalomban. Az Activision Blizzard elítéli az ilyen nyilatkozatokat, mert szórakoztató és biztonságos élményt szeretne minden játékosának. És végül Leach a Twitteren úgy reagált, hogy a felvételeket félreértjük a szövegkörnyezet ismerete nélkül, ugyanis egy trollt alázott meg a chatben, és úgy lettek összeválogatva, hogy őt lejárassák egy narratíva részeként…

Úgyhogy itt is több lehet a háttérben annál, amit láthattunk…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu