Menu

PlayStation Vita: továbbra is nyári game over

Hiába marad nyitva a PlayStation Vita számára fenntartott PlayStation Store, továbbra is a fejlesztőknek hátrányos szituációról számolhatunk be.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a PlayStation 3 és a PlayStation Vita megúszta, így a nekik tervezett nyári PlayStation Store-zárás nem fog megtörténni. (A PlayStation Portable esetében pedig igen, de az már egy 16-17 éves handheld, így ott talán valahol ez érthető is…) Így augusztus 27-én a Vitás PlayStation Store nem zárja be a kapuit. Ettől függetlenül mégis van egy kisebb kapuzárási pánik…

Az eredeti tervek szerint a fejlesztőknek július 12-e volt a határidő. Eddig volt lehetőségük arra, hogy a PlayStation Store-nak beküldjék a játékaikat. Akik pedig még nem mentek át a Sony minőségellenőrző folyamatán, nekik pedig július 6-a a határidő, de Sony hozzátette, hogy nem garantálják ezen címeknek azt, hogy időben kiértékelhessék a játékokat. Ettől függetlenül július 20-a lenne az utolsó nap, amikor még a PlayStation Vita új játékokat kaphat.

Nos, az a nagy harci helyzet Sometimes You szerint, hogy az eredetileg felállított határidők nem módosultak, így a PlayStation Vitára fejlesztő stúdióknak, személyeknek továbbra is július 6-a, 12-e, illetve 20-a az, amit nem szabad elfelejteniük. Mivel ez a csapat portolással foglalkozik (Unity, Ren’Py, illetve Defold címeket portolnak PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PlayStation Vitára), ők talán jobban tudják nálunk.

Ezzel pedig a fejlesztőknek továbbra is ugyanaz a helyzet, amiről korábban írtunk már: sokak en bloc le is mondtak arról, hogy a PlayStation második handheldjére kihozzák az addig tervezett alkotásaikat, és bár a PlayStation Store életben marad az Életen (a Vita ugyanis latinul ezt jelenti…), mégis halott lesz a platform, hiszen így hivatalos megjelenés már nem lesz a nyugaton gyorsan és szomorúan elhanyagolt platformra. Így marad a homebrew….

Szóval mondhatnánk azt is, hogy pontosan ugyanott vagyunk, mint amikor a Sony eredetileg bejelentette a PlayStation Store kinyírását a PS3/PSP/PS Vita trión…

Forrás: PSL

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu