PlayStation Vita: továbbra is nyári game over

Hiába marad nyitva a PlayStation Vita számára fenntartott PlayStation Store, továbbra is a fejlesztőknek hátrányos szituációról számolhatunk be.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a PlayStation 3 és a PlayStation Vita megúszta, így a nekik tervezett nyári PlayStation Store-zárás nem fog megtörténni. (A PlayStation Portable esetében pedig igen, de az már egy 16-17 éves handheld, így ott talán valahol ez érthető is…) Így augusztus 27-én a Vitás PlayStation Store nem zárja be a kapuit. Ettől függetlenül mégis van egy kisebb kapuzárási pánik…

Az eredeti tervek szerint a fejlesztőknek július 12-e volt a határidő. Eddig volt lehetőségük arra, hogy a PlayStation Store-nak beküldjék a játékaikat. Akik pedig még nem mentek át a Sony minőségellenőrző folyamatán, nekik pedig július 6-a a határidő, de Sony hozzátette, hogy nem garantálják ezen címeknek azt, hogy időben kiértékelhessék a játékokat. Ettől függetlenül július 20-a lenne az utolsó nap, amikor még a PlayStation Vita új játékokat kaphat.

Nos, az a nagy harci helyzet Sometimes You szerint, hogy az eredetileg felállított határidők nem módosultak, így a PlayStation Vitára fejlesztő stúdióknak, személyeknek továbbra is július 6-a, 12-e, illetve 20-a az, amit nem szabad elfelejteniük. Mivel ez a csapat portolással foglalkozik (Unity, Ren’Py, illetve Defold címeket portolnak PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PlayStation Vitára), ők talán jobban tudják nálunk.

Ezzel pedig a fejlesztőknek továbbra is ugyanaz a helyzet, amiről korábban írtunk már: sokak en bloc le is mondtak arról, hogy a PlayStation második handheldjére kihozzák az addig tervezett alkotásaikat, és bár a PlayStation Store életben marad az Életen (a Vita ugyanis latinul ezt jelenti…), mégis halott lesz a platform, hiszen így hivatalos megjelenés már nem lesz a nyugaton gyorsan és szomorúan elhanyagolt platformra. Így marad a homebrew….

Szóval mondhatnánk azt is, hogy pontosan ugyanott vagyunk, mint amikor a Sony eredetileg bejelentette a PlayStation Store kinyírását a PS3/PSP/PS Vita trión…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu