PlayStation 5: 2022-ig készlethiánnyal tervez a Sony!

Totoki Hiroki, a Sony Group pénzügyi vezetője szerint a PlayStation 5-ből (PlayStation 5 Standard Edition, PlayStation 5 Digital Edition egyaránt) készlethiányos előrejelzést tett, és ez a visszafogott kínálat 2022-be is bele fog lógni. A Sony Group legújabb pénzügyi eredményeinek közlése után megejtett privát egyeztetés során említette ezt a témát Totoki, aki a tipikus üzleti nyelvet használta a szituáció jellemzésére.

A Bloomberg tudósított Hiroki nyilatkozatáról több, az egyeztetésen részt vevő ember tájékoztatására hivatkozva. Totoki szerint a PlayStation 5 iránti kereslet nem fog csillapodni 2021-ben, és ha esetleg lehetőségük lenne több készülék legyártására, akkor sem lenne képes a kínálat utolérni a keresletet, azaz nem lenne elegendő konzol a boltokban ahhoz, hogy mindenki képes legyen egy PS5-öt szerezni a konzolüzérek nélkül. Több mint száz millió PlayStation 4-et értékesítettek, és a piaci részesedésüket és reputációjukat figyelembe véve nem látja úgy, hogy a kereslet rövid időn belül csökkenne.

És ne felejtsük, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X (meg azért lényegében az Xbox Series S is) hasonló hardverből épül fel, ha a processzort, GPU-t (vagy, mivel AMD-ről beszélünk, APU-t, hiszen egy áramkörre pakolják a processzort és a grafikus chipet) tekintjük, kizárt, lehetetlen, hogy a Microsoft ne küszködjön hasonló problémával. Ott viszont van egy kisebb eltérés: ha a konzol iránt kisebb érdeklődés van, így könnyebb lehet egy Xbox Series-t találni.

A PlayStation 5-ből (hivatalos, általunk is korábban közölt adatok szerint) a november 12-ei rajt óta március 31-ével bezárólag 7,8 millió példányt szállítottak ki a boltokba. A Sony elvárása az, hogy az április elsejével elkezdődött üzleti évben 14,8 milliót mutasson fel a PlayStation 5, ami reálisnak tűnhet, és bele sem merünk gondolni, hogy mennyi lehetne a célkitűzés, ha nem lenne alkatrészhiány.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu