Menu

PlayStation 5: 2022-ig készlethiánnyal tervez a Sony!

Totoki Hiroki, a Sony Group pénzügyi vezetője szerint a PlayStation 5-ből (PlayStation 5 Standard Edition, PlayStation 5 Digital Edition egyaránt) készlethiányos előrejelzést tett, és ez a visszafogott kínálat 2022-be is bele fog lógni. A Sony Group legújabb pénzügyi eredményeinek közlése után megejtett privát egyeztetés során említette ezt a témát Totoki, aki a tipikus üzleti nyelvet használta a szituáció jellemzésére.

A Bloomberg tudósított Hiroki nyilatkozatáról több, az egyeztetésen részt vevő ember tájékoztatására hivatkozva. Totoki szerint a PlayStation 5 iránti kereslet nem fog csillapodni 2021-ben, és ha esetleg lehetőségük lenne több készülék legyártására, akkor sem lenne képes a kínálat utolérni a keresletet, azaz nem lenne elegendő konzol a boltokban ahhoz, hogy mindenki képes legyen egy PS5-öt szerezni a konzolüzérek nélkül. Több mint száz millió PlayStation 4-et értékesítettek, és a piaci részesedésüket és reputációjukat figyelembe véve nem látja úgy, hogy a kereslet rövid időn belül csökkenne.

És ne felejtsük, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X (meg azért lényegében az Xbox Series S is) hasonló hardverből épül fel, ha a processzort, GPU-t (vagy, mivel AMD-ről beszélünk, APU-t, hiszen egy áramkörre pakolják a processzort és a grafikus chipet) tekintjük, kizárt, lehetetlen, hogy a Microsoft ne küszködjön hasonló problémával. Ott viszont van egy kisebb eltérés: ha a konzol iránt kisebb érdeklődés van, így könnyebb lehet egy Xbox Series-t találni.

A PlayStation 5-ből (hivatalos, általunk is korábban közölt adatok szerint) a november 12-ei rajt óta március 31-ével bezárólag 7,8 millió példányt szállítottak ki a boltokba. A Sony elvárása az, hogy az április elsejével elkezdődött üzleti évben 14,8 milliót mutasson fel a PlayStation 5, ami reálisnak tűnhet, és bele sem merünk gondolni, hogy mennyi lehetne a célkitűzés, ha nem lenne alkatrészhiány.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu