Menu

PlayStation Plus: van, ahol 33%-os áremelésre készül a Sony!

Eközben a PlayStation 5 Japánban is lassan kezd magára találni az értékesítésekben.

Kezdjük az áremeléssel. Nem, Magyarországot nem érinti ez, csak Brazíliát, feltehetőleg a PlayStation Plus Collectionnel cselező PlayStation 5-ök használhatatlanná tétele miatt elszenvedett bírói ítéletnek köszönhetően: a Sony brazil előfizetőinek kiküldött leveléből megtudtuk, hogy július 7-étől masszív áremelést ejtenek meg a PlayStation Plus árazásában. Az egy hónapos előfizetés 34,9 brazil reál, a három hónapos 84,9, míg az egy éves PlayStation Plus-tagság 199,9 lesz.

Forintban ez kb. 1970, 4790, illetve 11280 forint. Mondhatnánk, hogy ez nem is olyan drága, de 33%-os emelés utáni árakról beszélünk. Jó, Amerikában 60 dollár (errefelé meg alapból drágább, 60 euró, forintban meg jó 23 ezer…) az egy éves előfizetés, azért Brazíliában a konzol maga is eléggé drága (közel 300 ezer forint arrafelé a PlayStation 5…). Úgyhogy lassan itt is elkezdenek árat emelni, de kérdéses, hogy ez mennyi elvesztett előfizetőt fog eredményezni nekik.

Japánban a PlayStation 5 gyengébb rajtot vett a PlayStation 4-nél, és a rajt utáni hónapokban sem volt jelentősen erősebb teljesítménye a PS5-nek. A két konzolgeneráció közötti különbség jelentős: a PlayStation 4 esetében nem volt készlethiány, hanem játékokból volt kevés (és ott pár hónappal később startolt el a PS4!), míg a PlayStation 5 súlyos készlethiánnyal küszködik (és 2022-ben is még érzékelni fogjuk ezt, erről a minap szó volt!).

A Famitsu viszont azt írta a heti értékesítési adataiban, hogy a PlayStation 5-ből a múlt héten Japánban több mint 30 ezer példány kelt el, és így 689 ezernél tart az ázsiai szigetországban. Ha azonos időtartamra kivetítjük a PlayStation 4 rajt óta eltelt időszakát, gyengébb számot látunk: ugyanennyi idő alatt 2014-ben 648 ezer PS4 fogyott arrafelé! Ez a 25. hét, és egy héttel korábban még csak 14 ezres előnye volt a PlayStation 5-nek. Úgyhogy az olló itt szépen nyílni kezdett a PS5 felé.

Bele nem merünk gondolni, hogy Magyarországon mikor emelnének árat, ha a Sony nem az euróhoz kötött árazást használná (és itt nem gondolunk arra, hogy a forint tovább zuhan és emiatt emelnek…).

Forrás: TwistedVoxel, TwistedVoxel

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu