Xbox Series: a Quick Resume jelentősen gyorsult az új firmware-rel

A májusi rendszerszoftver-frissítéssel az Xbox Series újabb hasznos funkciókat hozott magával.

A Microsoft weboldalán részletesen közölte a redmondi cég, hogy az Xbox Series X és az Xbox Series S mikkel erősít a tavasz vége felé közeledve. A Quick Resume például erősen fejlődött. Az Xbox Velocity architektúra képességeit kihasználva gyorsan, másodpercek alatt válthatunk a játékok között anélkül, hogy a boot logókat, vagy intro filmeket végig kellene néznünk. Ehelyett közvetlenül ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

A Microsoft könnyebbé tette, hogy azonosítsuk és elérhessük azokat a játékokat, amik támogatják a Quick Resume-ot. Új taget (jelzőt) kaptak a támogatott címek, és akár listába is tehetjük a gyors folytatást kínáló játékokat. Ezt a csoportot akár a Home menübe is kitehetjük, de kivehetünk belőlük, ha valamelyiknél már nincs szükségünk a Quick Resume-ra.

Aztán itt van a média applikációk számára az hangáteresztés (audio passthrough), így a Disney+, az Apple TV, Plex, Vudu appok sokkal jobb hangzást biztosíthatnak, ha megfelelően erős hangrendszerrel rendelkezünk (persze ehhez HDMI-re van szükség). A konzolunk hangbeállításai között találhatjuk az Allow Passthrough gombot (magyarul ez kb. Áteresztés engedélyezése lehet). A guide-ban pedig láthatjuk, ha olyan média appot nyúzunk, ami támogatja a hangáteresztést.

Az Xbox Game Pass játékkönyvtárában rivaldafényt kaphatnak a kiemelt játékok, és itt megtekinthetjük azok trailer videóit is. Kevesebb klikkeléssel belenézhetünk abba, hogy mi vár ránk, és a csempékre kattintva hangot is kaphatunk a videó mellé. Aztán a dinamikus hátterek segítségével színt és mozgást adhatunk az Xbox Seriesünk hátterének, most pedig egy új minta, a Motes érkezett. Ezt a Settings > General > Personalization > My background > Dynamic background menüsorban találhatjuk. (Magyarul kb. Beállítások > Általános beállítások > Személyre szabás > A hátterem > Dinamikus háttér lehet.)

A multiplayer játékokban a szülőknek lehetősége bizonyos címeket engedélyezni az Xbox Family Settings appból vagy a konzolon. Ha valamelyik játék le van tiltva, a gyermek engedélyt kérhet csak az érintett játék feloldásához. Aztán áprilisban az iOS-es és Androidos Xbox app már ranglétrákat (leaderboard) kapott, de májusban tovább izmosítja a duót a Microsoft. Az új push értesítésekkel tudomást szerezhetünk arról, ha valamelyik kiemelt barátunk bejelentkezett. Az achievementes oldalakon statisztikákat is kapunk (pl. azt, hogy mennyi időt játszottunk az adott játékkal). A chates fül és az üzenetküldés teljesítménye is javult. Végezetül pedig júniusban az Xbox One SmartGlass appot le fogják a remondiak állítani, így törölni fogják a Windows Store-ból és frissítést sem kap. Helyette a Windows 10-es PC-ken az Xbox appot javasolják. Részben használható marad.

Ez korrekt.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu