Egy „új, izgalmas” projekten dolgozik a Remedy Entertainment

A finnek nem nagyon pihennek: egyszerre több játékon is dolgoznak, és ebből néhány biztosan a Controllal elindított közös, megosztott világban fog játszódni.

A Remedy Entertainment is közölte a legújabb pénzügyi jelentését, amiben összefoglalta, hogy a csapat most min is tevékenykedik. Majdnem mindegyik belsős Control-fejlesztő már más projekten tevékenykedik. Ezek közé tartozik egy új, izgalmas projekt, ami még korai fázisban van. A Crossfire csapata a Smilegate CrossfireX és Crossfire HD játékai számára lassan be fogja fejezni az egyjátékos munkálatokat (és nem is véletlenül: a megjelenés a finnek szerint mind a kettő „kereszttűz” esetében 2021 lesz). Ezért a Crossfire-nak jelentős fontosságú lesz 2021.

A Remedy-nek van egy AAA projektje is, amit az Epic Games fog majd kiadni (és ők is finanszírozzák a fejlesztést); ez hamarosan kilép a pre-produkciós, fejlesztést megelőző fázisból. Egy másik, kisebb játék is teljes erővel fejlesztés alatt áll. Aztán ott van még a Vanguard, ami egy kooperatív, free-to-play cím lesz. Itt a finn stúdió már a játék alapeleminek jelentős részét meghatározta, és a fejlesztés tempója megfelelő, a belsős játéktesztelés folytatódik, és hamarosan a zártkörű játékmenet-teszteléssel is foglalkozni kezdenek. És van az ötödik projektjük, amit nem említettek: ez egy új IP lesz, valószínűleg ugyanabban a világban, mint az Alan Wake és a Control.

Néhány hónapja pletyka szintjén már talán mi is írtunk arról, hogy a Remedy AAA játéka pre-produkciós fázisban van, és lehetséges, hogy ez az Alan Wake 2 lenne (és mivel a finneké a játék IP-je, megtehetik a Tim Sweeney cégével történő finanszírozást, mivel ők az szellemi tulajdonra nem tartanak igényt a megállapodással), szóval azóta kicsit mintha gázpedálra lépett volna a csapat.

Ez persze nem hivatalos, de az igen, hogy a Remedy Entertainment egyszerre több vasat is tart a tűzbe. Viszont kíváncsiak vagyunk, hogy a Sony Interactive Entertainmenttel milyen terveik lehetnek, hiszen olyan pletykáról is szó volt már, hogy valamit a Sony adhat ki exkluzívként…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu