Minden fontosabb franchise-ából free-to-play játékokat akar a Ubisoft!

A francia kiadó számára az AAA játékok már nem szolgálnak kizárólagos jövedelemforrásként (értelemszerűen leszámítva a Ubisoft+ előfizetéses rendszerüket).

Frédérick Duguet, a Ubisoft pénzügyi vezetője a cég pénzügyi eredményeinek közlése során kifejtette, hogy az eddigi megközelítésükön (évi 3-4 AAA játék) változtattak, mert ez már nem fejezi ki megfelelően az értékalkotó dinamikájukat. A Just Dance és a Riders Republic iránt feltámasztott elvárásaik egy vonalban vannak a játékipar néhány AAA játékával. Kiemelte, hogy high-end free-to-play (F2P) játékokat csinálnak, hogy az AAA ambíciók felé hosszabb távon trendet alkothassanak.

A Ubisoft úgy gondolja, hogy remek lehetőségük adódott a legnagyobb franchise-aik közösségét hasznosan kibővíteni. Tanultak abból, amit az első ilyen nagyobb próbálkozásukkal, a Hyper Scape-pel alkottak. A Roller Champions megjelenésekor is tanulni fognak a szituációból, és a Brawlhalla is tanulságos hatással volt rájuk, mivel ennek közössége gyorsan növekszik. Szerintük itt az ideje annak, hogy csúcsminőségű F2P játékokat készítsenek a legnagyobb franchise-aikból, mindegyik platformon.

Ez pusztán egy pénzügyi kommunikációs evolúció, és ez nem változtat azon, hogy rendszeresen csináljanak „erőteljes prémium és F2P” játékokat, plusz ezek mellett a megjelenés utáni (élő szolgáltatásos, live service) bővítgetésekről sem feledkeznek meg, miközben nagyobb hangsúlyt fektetnek a legújabb franchise-aikra.

Ez nem jelenti azt, hogy egyszerűen kevesebb AAA címet fog a Ubisoft kiadni, hanem a free-to-play játékokra is hangsúlyt helyeznek. A francia kiadó senior elemzője szerint ez azt jelenti, hogy a tartalmi keverék terjeszkedik, nem pedig csak változik, és példaként az Activision Blizzardot hozta fel, és azon beül is a Call of Duty-t, ami szintén egy evolúción esett át a F2P Call of Duty: Warzone megjelenése óta. Röviden: a F2P a profitnak, pénzügyi forgalomnak egy nagyobb szeletét fogja kitenni, és nem kell azonnal arra gondolni, hogy kevesebb fizetős Assassin’s Creed készülne.

Úgyhogy helyettesítés helyett alternatíva, erről van itt szó.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu