Több Valve játék is készülhet konzolokra [VIDEO]

Gabe Newell, a Valve vezetője mintha erre tett volna egy félmondatos utalást…

Gaben (ki tudja, hogy milyen okból…) felbukkant egy iskolában, hogy előadást tartson. Ez eddig tiszta. De volt egy rövid megjegyzése, amiben röviden vázolta a Valve közeljövőre vonatkozó terveit, amikbe nem kizárólag maga a Steam tartozik bele, ha hihetünk a Valve társalapítójának, aki valószínűleg továbbra is ódzkodik egy bizonyos 3-as számtól…

Newell kapott egy olyan kérdést, hogy „a Steam ki fog-e tenni bármilyen játékot konzolokra, vagy maradnak PC-n? Itt tekintsünk el a kérdezőtől, mert a Valve-ot Steamnek nevezte. De mi is volt Gaben válasza? „Hmmm… az év végére jobb elképzelésed lesz róla.” Ezt videón is megörökítették, így már biztos, hogy nem kitaláció az egész, és ebből deepfake-et (mesterséges intelligencia segítségével meghamisított videót) csinálni nem biztos, hogy lehetséges ebben a pillanatban…

Ebből vagy az következik, hogy a Steam felbukkan a konzolokon, de erre sok esélyt nem látunk (mondjuk ez nagyon furcsa lenne), de inkább az a reális, ha a Valve az év végére be fog jelenteni egy multiplatform játékot. Ennek itt is lenne az ideje, ugyanis a legutolsó konzolos megjelenésük már jó kilenc éve volt: a PlayStation 3 és az Xbox 360 2012-ben kapta meg a Counter-Strike: Global Offensive-et. Azóta semmi. (Pedig régen 2008 magasságában a The Orange Box is nagy lépés volt, hiszen így a Team Fortress 2, a Portal első része, illetve a Half-Life 2, továbbá annak két epizódja is ellátogatott a PS3/X360 duóra.)

Fogalmunk sincs, hogy mi fog végül a PlayStation 5-ön vagy az Xbox Seriesen felbukkanni. Lehet, hogy végül az In The Valley Of Gods-ról van szó: ezt a korábban még függetlenként a Firewatchot megalkotó Campo Santo fejlesztette, de felfüggesztették a játék készítését, ugyanis a Half-Life: Alyx munkálataiba ők is beszálltak. (És lehet, hogy csak az Alyx kap mondjuk egy PlayStation VR… 2? portot.)

A Valve-val sosem lehet tudni…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu