Jeff Leach kálvária folytatódik, de több is van az ügy mögött

A Call of Duty egyik szinkronhangjának szűrét már kitette az Actvision Blizzard, de az ügy tovább bonyolódott azóta.

Régebben már beszámoltunk arról, hogy szexista megnyilvánulásáért kirúgta Jeff Leachet (aki Ghost hangja a Call of Duty: Modern Warfare remake-ben és a Call of Duty: Warzone-ban) a kiadó, de itt a sztorinak nincs még vége. Rendben, Leachet kipenderítette Mark Zuckerberg Twitch-riválisa, de nincs ezzel egyedül: Luke „NitroLukeDX” Pickering, aki régebben fényt derített az egészre, szintén kirúgták a Facebook Gamingről!

A Twitteren többen is példákat hoztak fel arra, hogy ő is hasonló, támadó nyelvezettel élt, és erre még a YouTube-on láthatunk példát. Úgyhogy az, aki felhozta a Leach ellen irányuló lejárató kampányt, szintén a szakadékba zuhant.

A Gamesindustry egy közleményt kapott a Facebook Gamingtől. Ebben a cég azt írja, hogy elvárja a partnereitől, hogy megfelelően, profi módon viselkedjen, és amit Leach és Pickering művelt, elfogadhatatlan számukra. Ezért Leachtől elvették a partneri státuszát és felbontották vele a szerződést, majd Pickeringgel hasonlóan jártak el.

Leach első reakciója egy videó volt. Ebben azt mondta, hogy a május hetedikén közzétett videót Pickering megszerkesztette és manipulálta azt, és emiatt karaktergyilkossággal vádolta őt. Az Esports News UK beszámolója szerint Leach alig várja, hogy a jogi eljárás eljusson az ügyvédjeitől Pickeringhez, mert minél többet szerkesztette Leach mondanivalóját (amit kivett a kontextusból, a szövegkörnyezetből), annál inkább felmerül a karaktergyilkosság esete. Ez pedig megalázó lehet Pickeringnek és az ő kicsi trolljainak, úgyhogy Leach izgatottan várja, hogy az ügyvédjeivel megbeszélje ezt, majd a Facebookos partnermenedzserével is kommunikálni fog, így lehet, hogy ebből ő még győztesen jöhet ki.

A Twitteren még hozzátette, hogy a videóban említett kommentjében egy gyűlölködő trollt szólta le (ezt kapta fel Pickering), aki szó nélkül berontott a chatbe, hogy őt és közösségét megtámadja. Hozzátette, hogy azon férfiakkal is hasonlóan járt volna el, akik szerint az internetes trollkodás és a frusztráló viselkedés okosnak nevezhető. Ő egy stand-up komikus, mire Pickering kiragadott egy mondatot, és nemileg inzultálóvá változtatta azt.

A vicc? Leach és Pickering között már régóta történnek események…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu