PlayStation 5: jobb játékértékesítés és lekötés; javulni fog a kereslet/kínálat [VIDEO]

A DualSense-ből a Sony bejelentett két új színt is, de remélhetőleg belőlük többet lehet majd a boltokban találni, mint magukból a konzolokból!

A Wired írásában Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment (SIE) elnök-vezérigazgatója azt mondja, hogy keményen dolgoznak a készlethiány helyzetének megoldásán. Úgy látja, hogy a nyár folyamán a PlayStation 5 gyártása komolyabban beindul majd, és ez az év második felében is folytatódik. Ezért abban reménykedik, hogy valamelyest vissza tudnak térni a normalitás talajára, ha a kereslet és a kínálat közötti egyensúlyra gondolunk. (Ez a komment viszont valamelyest szembe megy azzal, amit Totoki Hiroki, a Sony pénzügyi főnöke mondott néhány napja… erről írtunk már.)

Ezzel Ryan arra utalt, hogy szeretné, ha az abban az időszakban tervezett Horizon Forbidden West (ami PlayStation 4-re is ki fog jönni) mellé legyen elegendő PlayStation 5 a boltokban. A Sony szóvivője a Wirednek még elárulta, hogy a PS5 az életének első öt hónapjában 11%-kal több játékot értékesített, mint a PlayStation 4, és a játékosok lekötése (engagement) is jelentősen nőtt: 81%-kal több időt töltöttek el bejelentkezve, igaz, azért egy bizonyos pandémia itt torzíthat az arányokon. (Az pedig 2013 végén, 2014 elején nem volt.) 2021 márcusában 20%-kal több időt töltöttünk el játékkal a Sony ökoszisztémájában, mint egy éve. A Newzoo, egy elemző cég szerint a nemzetközi újranyitás a konzolpiacra is hatni fog: 8,9%-os csökkenhet 2020-hoz képest, de az AAA játékok miatt a leggyorsabban növekedő szektor lehet a játékiparban 2022-ben.

A SIE emellett bejelentette, hogy fekete és piros (Midnight Black, Cosmic Red) színekben is kapható lesz a DualSense. Mind a két szín júniusban debütál majd a boltokban. Kicsit meglepő, hogy a konzol rajtja után fél évvel történik csak a bővítés a színkínálatban, de legalább erre is sort kerít a Sony.

Erről videót is közöltek.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu