Menu

PlayStation 5: jobb játékértékesítés és lekötés; javulni fog a kereslet/kínálat [VIDEO]

A DualSense-ből a Sony bejelentett két új színt is, de remélhetőleg belőlük többet lehet majd a boltokban találni, mint magukból a konzolokból!

A Wired írásában Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment (SIE) elnök-vezérigazgatója azt mondja, hogy keményen dolgoznak a készlethiány helyzetének megoldásán. Úgy látja, hogy a nyár folyamán a PlayStation 5 gyártása komolyabban beindul majd, és ez az év második felében is folytatódik. Ezért abban reménykedik, hogy valamelyest vissza tudnak térni a normalitás talajára, ha a kereslet és a kínálat közötti egyensúlyra gondolunk. (Ez a komment viszont valamelyest szembe megy azzal, amit Totoki Hiroki, a Sony pénzügyi főnöke mondott néhány napja… erről írtunk már.)

Ezzel Ryan arra utalt, hogy szeretné, ha az abban az időszakban tervezett Horizon Forbidden West (ami PlayStation 4-re is ki fog jönni) mellé legyen elegendő PlayStation 5 a boltokban. A Sony szóvivője a Wirednek még elárulta, hogy a PS5 az életének első öt hónapjában 11%-kal több játékot értékesített, mint a PlayStation 4, és a játékosok lekötése (engagement) is jelentősen nőtt: 81%-kal több időt töltöttek el bejelentkezve, igaz, azért egy bizonyos pandémia itt torzíthat az arányokon. (Az pedig 2013 végén, 2014 elején nem volt.) 2021 márcusában 20%-kal több időt töltöttünk el játékkal a Sony ökoszisztémájában, mint egy éve. A Newzoo, egy elemző cég szerint a nemzetközi újranyitás a konzolpiacra is hatni fog: 8,9%-os csökkenhet 2020-hoz képest, de az AAA játékok miatt a leggyorsabban növekedő szektor lehet a játékiparban 2022-ben.

A SIE emellett bejelentette, hogy fekete és piros (Midnight Black, Cosmic Red) színekben is kapható lesz a DualSense. Mind a két szín júniusban debütál majd a boltokban. Kicsit meglepő, hogy a konzol rajtja után fél évvel történik csak a bővítés a színkínálatban, de legalább erre is sort kerít a Sony.

Erről videót is közöltek.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu