„Új, elképesztő IP-ket” készül bejelenteni az Xbox; a Tencenttel is dolgoznak valamin

A kínai techgigász egyik stúdiójával közösen fog az Xbox Game Studios valamit létrehozni.

Ben Decker, az Xbox játékszolgáltatásokért felelős általános menedzserét meginterjúvolta a Gamesradar, és itt arról volt szó, hogy az Xbox Game Pass elég szépen növekedik. A megkérdezettek 55%-a azért csatlakozott a Microsoft előfizetéses szolgáltatásához, mert a megjelenés napján bővítenek játékokkal. Ezért eszközölt a Microsoft sok befektetést, és mivel a redmondiaknak 23 stúdiója van az Xbox és a Bethesda brand alatt, nem csak a Halo, a Forza, vagy a Fallout készül náluk, hanem olyan új IP-k is, amik elképesztőek lesznek. Ezeket pedig mind a megjelenés napján felteszik a Game Passra.

Pedig a Microsoftnak van sok, manapság elhanyagolt IP-je. Sorolunk párat: Crimson Skies, MechAssault, Project Gotham Racing, and Viva Piñata. Ott van több stúdió (Ninja Theory, inXile, Obsidian, Compulsion Games, Undead Labs, Double Fine… és most a Bethesda csapatai is), aminek rengeteg IP-je jutott Phil Spencer kezébe a felvásárlással. Mivel a Sony is beszélt nemrég arról, hogy új IP-kre is törekedni fog (a készülőfélben levő játékaik közel fele ilyen!), érthető, hogy a Microsoft miért próbálkozik hasonlóan újdonságokkal.

A Tencent TiMi (Tianmei) stúdiója bejelentett egy stratégiai partnerkapcsolatot az Xbox Game Studiosszal (XGS), hogy új játékélményeket valósítsanak meg. Szerintük az XGS egy nemzetközi éllovas a játékiparban, ami prémium játékokat hoz el konzolokra, PC-re, és mobilra egyaránt, és a partneri kapcsolat révén egymás pozitívumaira fognak építkezni.

A Tencent Gamesen belül a TiMi Studio Group csúcsminőségű játékkutatási és fejlesztési csapatnak tekinthető, és mindig is arra törekedett, hogy jobb játékélményt biztosítson, és a Microsofttal közösen kiváló játéktartalmakat és élményeket fognak létrehozni. (Ez virágnyelven azt is jelentheti, hogy a redmondiak így akarnak hivatalosan is felbukkanni Kínában az XGS játékaival.) További részleteket az év folyamán közölnek, de lehetséges, hogy a végeredmény egy mobilos játék lesz valamelyik Xboxos IP-ből.

Tehát a kínai piacra a játékipar is igyekszik betörni.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu