A Tango Gameworks is odavan a DualSense-ért

A jelenleg a Ghostwire Tokyo-t fejlesztő stúdió (ami a ZeniMax Media felvásárlásán keresztül szintén a Microsoft tulajdona lett) is az egekbe magasztalja a legújabb Sony kontrollert.

Az akció-kaland játékot fejlesztő stúdió mostanában eléggé csendben volt, de a PlayStation Blogon a Sony őket is megszólaltatta, hogy beszéljenek a DualSense nyújtotta lehetőségekről. Szerintük a Ghostwire Tokyoban a haptikus visszajelzés, az adaptív ravaszok, illetve a beépített hangszóró (és mikrofon…) segítségével a játékosok a játék természetfeletti világában eddig nem látott mértékben merülhetnek el.

A haptikus visszajelzésen keresztül a játékosok kb. behangolhatják magukat a környezetükre, és ezt elősegíthetik a másvilági hangok, amik a DualSense hangszórójából támad az irányukba. Így majdhogynem a hatodik érzékünket is bevethetjük, mert olyan dolgokat érzékelhetünk, amiket a „hagyományos” emberek nem. Ezzel a plusz képességgel a Tokió városát körüllengő rejtélyek közül sokat meg lehet majd oldani.

A harcokban pedig elementáris erővel küzdhetünk, hogy a kártékony lelkeket legyűrhessük. A DualSense-en található adaptív ravaszok pedig életre keltik a képességeket, mert mindegyiknek elkülöníthető hatása lesz ránk. Még becsukott szemmel is meg tudjuk különböztetni, ha a szél precíz támadásait, a víz romboló hatását, vagy a tűz megállíthatatlan pusztulását vetjük be. Közelről pedig jóval intenzívebb (és kockázatos) lesz a szelleműzés, ugyanis a ravaszokkal imitálni lehet azt, ahogy egy spektrális (kísérteti) ellenfelet képletesen kibelezünk.

Ahogy egyre inkább beletanulunk a természetfeletti képességeinkbe, úgy a DualSense is „szintet fog lépni” velünk. Minél erősebbek leszünk, úgy a kontroller által nyújtott visszajelzés is erősebb lesz, így pedig a Tango Gameworks a fejlődést új módon tudja majd ábrázolni.

Miközben a DualSense két új színt kapott (erről tegnap írtunk: júniusig még várnunk kell az ismerős, de mégis új hatást keltő színekre), a Ghostwire Tokyo-ra még egy kicsit várnunk kell. Ez a játék októberben fog PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és PC-re megjelenni. Az Xboxos verzió az exkluzivitás miatt csak egy későbbi időpontban fog elkészülni.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu