Dying Light 2: erősen kötődik az első rész történetéhez [VIDEO]

A Dying Light 2 nem lesz az első résztől független: a sztorija szorosan kapcsolódik ugyanis a 2015-ben megjelent játékhoz.

A Techland újabb kérdezz-felelek videót tett közzé, amiben két fejlesztőjük (Tymon Smektala, a vezető játéktervező, illetve Julia Szynkaruk, a kisegítő producer) válaszolt pár kérdésre. Az egyik fontosabb kérdés a Dying Light: The Following fináléja körül forgott: melyik befejezés tekinthető hivatalosnak, kánonnak? Erre Smektala azt mondta, hogy kicsit korai még beszélni, de annyit elárulhatott, hogy a Dying Light 2-ben, illetve az azt felvezető események nagyon erősen kötődnek az első részhez. Így amikor a még mindig készülő játékkal játszunk, fel fogjuk fedezni a választ a kérdésre. Szynkaruk hozzátette, hogy a Dying Light 2 története több évvel az első rész után játszódik. Kyle Crane olyan fontos karakter volt a történetben, hogy jelentős hatással bírt a második részben bekövetkező eseményekre.

A páros megemlítette a GRE-t is (Global Relief Effort, a nemzetközi segélykísérlet). Szynkaruk szerint ez akkora szervezet volt, hogy a térképen sok nyomot maguk mögött hagytak. Egy vagyonos, erőteljes szervezetről van szó, és bele kell gondolni, hogy mit találhatunk, ha a hagyatékaikra bukkanunk. Smektala szerint a Dying Light 2 világépítésében a GRE visszatérésének szerepe lesz. Sok részletet, gyűjtögethető tárgyat, iratot és utalást fogunk találni arra, hogy mi is történt a GRE-vel, és hogy hogyan kapcsolódik a két Dying Light között történő eseményekhez. Lesznek nyílt világú elfoglaltságok is, amiben felfedezhetjük az elhagyatott GRE laboratóriumokat, illetve a karanténokra használt területeket, így, ha érdekel minket a szervezet háttértörténete, lehetőségünk lesz ezzel is foglalkozni.

Smektala még beszélt arról is, hogy miként leszünk hatással Aidenre, a Dying Light 2 főhősére. Egy meghatározott karakterként kezdi el a játékot a saját céljaival, hangulatával és karakterisztikájával, és ezek hatni fognak arra, hogy miként viselkedik a játék elején. De eközben a saját személyazonosságát is keresni fogja, és a múltban hagyott egy titkát is fel szeretné fedezni. Ahogy halad a történet, a karakterfejlődés is szerepet kap, és erre lehetünk majd hatással. A döntéseink révén megváltoztathatjuk Aident a sztori végére: lehet, hogy jóval önzőbb lesz, vagy kicsit jobban odafigyelhet a kollektívára és mások igényeire.

A Dying Light 2 talán idén megjelenik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu