Google Stadia: köszöni szépen, jól van

A Google Stadia produktmarketinges vezetője szerint a streamelő szolgáltatásuk nem nagyon tervezi, hogy elvérezzen.

Pedig lenne miért: a Stadia Games & Entertainment, ami a Google belsős fejlesztő stúdiója lett volna, már be is zárták, és az ex-Ubisoft, ex-EA Motive Jade Raymond (aki a SG&E-t vezette) szintén távozott, hogy a Sony Interactive Entertainment támogatásával létrehozza a Haven Studios-t (ahová sok ex-Stadiás fejlesztőt át is vitt). Erre Nate Ahearn, a Google marketingese a Gamesindustry-nak azt állította, hogy ez nem jelenti a Stadia halálát.

Szerinte 2021-ben több mint száz játék fog megjelenni a Google Stadián, és a Google minden erejével arra törekszik, hogy a már birtokunkban levő készülékeken a platform jó hely legyen a játékra. Ahearn azt állítja, hogy a szavakat tettek is követik, ugyanis fejlesztik a Stadia Makers programot, továbbá az AAA stúdiókkal (…amik inkább kiadóknak tűnnek, de ő ezt mondja) mint a Capcom, Electronic Arts, Square Enix vagy a Ubisoft, szintén közösen dolgoznak. Értéket biztosítanak a partnereiknek és a játékosoknak egyaránt.

A Stadia Makers egy olyan program, amivel az indie fejlesztők a felhős platformra feljuthatnak. Ahearn szerint nem helyeznek nyomást a programban részt vevő független stúdiókra. A programnak ugyanis az a célja, hogy a Stadia is a játékuk számára az első platformok között legyen. Tervezésileg úgy hozták létre a Stadia Makerst, hogy nem kötelező kizárólag a Stadián kiadni azt, amit fejlesztenek, hanem inkább a Unity alapú játékuk nem mondjuk csak PC-n startoljon el, hanem „a gugli” rendszerén is. Így Ahearn szerint változatosabb hangok is hallathatják magukat, mert például a lelki egészséggel, a disztopikus világokkal, vagy az emberi lélekkel foglalkozó alkotásokat is megtalálhatják a Stadián. 2021-ben több játékos fog szerinte a felhőben hozzáférni a játékokhoz, és ez remek kiinduló pont lehet a további építkezésre.

Érdemes megfigyelni, hogy inkább a Stadia Makersről volt szó, nem pedig az AAA fejlesztésekről. Így viszont mennyi ideig marad talpon a rendszer? Egy idő után a Google+ is elhasalt, hiába erőltették bele a YouTube-ba…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu