Egyre nagyobb esély van rá, hogy Xbox-exkluzív lesz a Starfield

Néhány kép is kiszivárgott a Bethesda Game Studios (BGS) következő játékából.

A Starfield lesz Todd Howard következő nagy dobása: a renoméját is helyre kell állítania, mert a 2018-as Fallout 76-tal nem tett nagy sikerre szert, és ez is szerepet játszhatott abban, hogy a Bethesdát birtkoló ZeniMax Mediát tokkal-vonóval felvásárolta a Microsoft. És már akkor gyaníthattuk, hogy a játék alapján döntenek az exkluzivitásról gondolatmenet alapján a Starfield biztosan hátrányos helyzetbe fogja vinni a PlayStationt (és itt nem írunk pontos platformot, mert ki tudja, hogy végül lesz-e ebből a játékból valami a 2013-as konzolokra…).

A VentureBeatnek író Jeff Grubb eléggé magabiztosan azt állítja a Twitteren, hogy a Starfield Xbox-, és PC-exkluzív, és pont. És ezzel nincs egyedül: korábban már beszámoltunk arról, ahogy valaki más (Rand al Thor, ha nem csal az emlékezetünk) hasonlóan nyilatkozott a BGS közel három éve bejelentett, és azóta hivatalosan egyáltalán nem mutatott játékáról. Phil Spencer (az Xbox-vezér) még tavaly, a ZeniMax felvásárlának bejelentésekor azt nyilatkozta, hogy a Bethesda bekebelezése egy újabb lépés az ipari éllovas first-party, belsős stúdiócsapat építésében, és ezzel is ki tudják fejezni az Xboxos közösség melletti elkötelezettségüket.

Ezzel Spencer szerint az Xbox konzolokon, PC-n, illetve az Xbox Game Passon lesz a lehetőségük legjobban átélni az új Bethesda-játékokat, és ezek közül néhány a jövőben exkluzív lesz az Xbox/PC duón. Tehát már ekkor is elhintette, hogy lesz olyan, ami a PlayStation irányába nem tart majd… és mivel a Starfield a BGS első új IP-je 25 év után, talán joggal gondoljuk, hogy ez bizony egy exkluzív lesz.

Kiszivárgott pár kép is a játékból, amik Skullzi, egy Bethesdás bennfentes szerint egy korai, 2018-as buildből származnak. Azért még említett két újdonságot: egyrészt azt, hogy a Starfieldben (hasonlóan a The Elder Scrollshoz és a Fallouthoz) is lesznek frakciók. Az egyik a Fekete Flotta (Black Fleet), a másik pedig az Űrnemzetszövetség (Space Nation Alliance) lesz. Másrészt pedig nem akarja 100%-ban megerősíteni, hogy űrsétával is rendelkezni fog a játék, de talán nem véletlenül van a HUD-on (a kezelőfelületen) egy gravitációs méter, és a hajókban is vannak be-, és kilépésre kijelölt utak a magas és alacsony gravitációra egyaránt.

Nagy eséllyel az idei E3-on hallani fogunk a Starfieldről. Ideje volna! A képeken pedig láthatunk belső nézetet is. Tehát követheti a TES/Fallout stílusát…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu