„Next-gen munkamodellt” vezetett be a Tripwire Interactive

A legutóbb a Maneatert fejlesztő Tripwire Interactive rugalmas munkamodellt vezetett be mindegyik alkalmazottjának.

A saját kifejezésükkel élve, a „következő generációs munkamodell” úgy tervezték meg, hogy aktív kreativitással, jó munka/élet egyensúllyal, illetve rugalmassággal kedvezzen az alkalmazottaknak, és ez nem csak azokra vonatkozik, akik már ott dolgoznak, hanem azokra is, akik később csatlakoznak a Tripwire-höz. Mivel a koronavírus-világjárvány arra kényszerített sok stúdiót, hogy otthonról dolgozzon, felmerült a kérdés, hogy milyen lehet a világ másik oldaláról dolgozni.

Emellett a párbeszédben felbukkant az erőltetett menet (crunch), a munka és a szabadidő/élet közötti balansz, továbbá a kreatív kultúra a stúdiókban. Mindegyik esetben kritikus állapotról beszélhetünk főleg a nagyobb stúdiók, kiadók esetében. A Tripwire pedig a jövőbe szeretne tekinteni az új munkamodelljével, hiszen ez lehetővé teszi az alkalmazottaknak, hogy rugalmasan megtervezzék: otthonról szeretnének dolgozni, vagy esetleg bemennének az irodába, és ott végeznék el a feladatukat.

Az alkalmazottak egy hibrid menetrendben bármilyen variációt választhatnak: akár teljesen otthoni munkára válthatnak, vagy maradhatnak kizárólag „bejárósak”, attól függően, hogy mire van szükségük az életükben és a kreativitásukban. John Gibson, a Tripwire vezérigazgatója szerint a kapcsolati és az együtt dolgozáshoz köthető irodai munka hasznait kombinálni tudják az életminőséget javító távmunka pozitívumaival, és ezzel a következő generációs fejlesztőcsapatok igényeit teljes mértékben ki tudják elégíteni.

Ez pedig azt jelenti, hogy nincsen helyhez kötöttség sem. Bárki dolgozhat a Tripwire-nak, ha megvan a képessége és adottságai ahhoz, amit a cég elvár a betölteni kívánt pozícióhoz. Ezzel a cég szerint termelékeny és kreatív környezet teremthető, és a stáb tagjaiban is nagyobb diverzitás, változatosság jöhet lére. És a legjobb: az alkalmazottaktól érkező visszajelzésekből jött létre ez a modell.

A Tripwire bár megőrzi az Egyesült Államok Georgia államában levő Roswellben a főhadiszállását, már nem kötelező Amerikába költözni, ha esetleg ott dolgoznánk. És ez egy olyan lépés, amit érdemes lenne más stúdióknak is meggondolni. Ha nem kell személyesen ott lenni, és az elvárt feladat így is teljesül, akkor lehet otthonról is csinálni valamit.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu