Az eBay lecsap a felnőtt videojátékokra (is)

Új szabályzattal rukkolt elő az eBay, ami a felnőtt tartalmak értékesítését kigáncsolja…

Az eBay hazánkban nem olyan ismert (ahogy az Amazon sem… az amazon.hu a német site-ra irányít át), holott még 2010 őszén magyar változat is indult belőle, de valljuk be, nem is biztos, hogy sokan emlékeznek rá, hogy volt ilyen is. Szóval, azért hozzá is tesszük, hogy 2013 végére már el is tűnt a hátsó ajtón keresztül, úgyhogy errefelé nem lett sikeres az online piactér.

Külföldön persze egészen sikeres, de most egy olyan lépést tett a cég, ami nem biztos, hogy jó lesz neki hosszabb távon! A site szabályzatában ugyanis bejelentette, hogy a szexuális tartalmakkal rendelkező filmek, játékok, anime, újságok egyszerűen nem lesznek értékesíthetőek. Így olyan termékek, amik X, XXX, vagy R18 (magyarul felnőtt) értékeléssel rendelkeznek, ki fogják tiltani a piactérről, ahová amúgy is csak 18 éven felüliek regisztrálhatnak, így a fiatalok védelme még csak nem is nevezhető jó indoklásnak „a pornó padlóra pattintásában”. Így semmit sem lehet eladni a site-on, amiben nuditás, illetve szexuális aktivitás történik. (Azért az előbbi miatt még kérdéses lesz, hogy a például egy-két másodpercig felvillanó fenék miatt mit pucolnak majd le az eBay-ről…)

Gondolhatnánk, hogy lesz akkor egy kizárólag erre fenntartott szekció az eBay-en. De nem: a piactéren ez a szekció megszűnik létezni. Az indoklás azért furcsa: az eBay szeretné, ha a felnőtt tárgyak elérhetőek lennének azoknak, akik meg akarják vásárolni, és koruk ezt lehetővé is teszi, de közben meg is szeretnék akadályozni, hogy a fiatalok láthassák vagy megvehessék a kérdéses termékeket, és nekik nem szeretnének könnyű hozzáférést.

Ezzel tehát az eBay en bloc ellent is mondott magának: szóval letiltják a felnőtt tartalmak értékesítését, de közben szeretnék, ha ezeket meg lehetne vásárolni. Itt akkora logikai bukfencet érzékelünk…

Forrás: TheGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu