A Ubisoft nem nagyon változtatott a zaklatások után?

A vezetőség nem éppen ildomos viselkedése utáni botrány nem nagyon hozott sok változást a francia cégen belül…

A Le Telégramme, egy francia publikáció végzett nyomozást május elején. Ebből kiderült, hogy a jogi eljárások első hulláma a zaklatások miatt májusban kezdődnek. A kezdeményezés mögött a Solidaires Informatique Jeu Vidéo, egy játékfejlesztői szakszervezet áll: ők vetették fel az ötletet, hogy a Ubisoft elleni eljárásban többen is tanúvallomást tegyenek.

Miután a francia cég vezetősége (illetve emberi erőforrásokért felelős [HR] részlege) frusztráló, rossz munkakultúrát alkalmazott, Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója változást ígért, de a Le Telégramme szerint nem sok minden történt. Cécile Cornet, a HR-főnök is mélyen érintett az ügyben, és bár júliusban már lemondott a posztjáról, csak mostanában távozott a francia cégtől. Helyét Anika Grant vette át: ő három évet a Ubernél húzott le. Szintén innen jött át Raashi Sikka, a nemzetközi diverzitásért és befogadásért felelős alelnök. Csakhogy a Ubisoft szociális és gazdasági bizottságának egyik megválasztott képviselője azt mondta, hogy ezekből a kinevezésekből sokat ne várjunk, ugyanis a HR-esek, akik elfedték a zaklatásokkal kapcsolatos ügyeket, továbbra is nyeregben vannak.

Florent Castelnéracot, a Ubisoft birtokában levő Nadeo vezetőjét egy tucat alkalmazott vádolta meg zaklatásokkal, és ő még mindig ott van, mivel a szakszervezetisek egyike szerint a vezetőség „védi őt”. Hugues Ricour, a Ubisoft Singapore rendezője tavaly novemberben lépett hátrább ebből a posztból, de a LinkedIn profilja szerint továbbra is a francia cég alkalmazottja. Kanadában sem történt sok változás: miután júliusban kinevezték Christophe Derennes-t (aki amúgy Guillemot unokatestvére…), a Le Telégramme forrása szerint „semmi sem változott”, sőt, azokat, akik a zaklatásos ügyeket jelentették, decemberben félreállították, és újabb zaklatások történtek a cégen belül!

Több alkalmazottcsoport is kezdeményezésekkel élt: pozitív változásokat ajánlottak, hogy biztosan több női alkalmazott jöjjön a Ubisofthoz, de a vezetőség nem nagyon reagált a javaslatokra. Inkább átszervezték „a belsőszabályzatot”, ugyanis abban a zaklatás eddig nem volt megemlítve „nem tárgyalható tilalomként”, állítja a szakszervezetisek egyike. Az új verziót nyáron publikálják. Annyi viszont történt, hogy az 20 ezer alkalmazott egy fél napos tréningen vett részt, és a menedzserek a felelősségvállalással kapcsolatban további kiképzésben részesültek. A Le Telégramme egyik forrása szerint ezt a tréninget folyamatosan meg kellene újítani, és az új alkalmazottaknak is fel kellene ajánlani, de ezeket a kéréseket is figyelmen kívül hagyták eddig.

És a Ubisoft szóvivője a Gamesindustry-nak nyilatkozott. Az utóbbi hónapok során a szervezeten belül több nagy változás történt, hogy biztonságos, befogadó és tisztelettudó munkakörnyezet valósuljon meg minden alkalmazottnak. Fel is sorolt pár dolgot (külsős nyomozások, a névtelen bejelentések, kötelező tréning), és megemlítette az átszabott magatartási kódexet, Grant és Sikka alkalmazását, illetve a munkakultúra vezetőjeként kinevezték Lidwine Sauert is. Ezek szerinte erősen alátámasztják a Ubisoftnál történő változásokat, és további kezdeményezések is alakulóban vannak; ezek a következő hónapok során történnek meg. A Ubisoft elkötelezett a kultúra és az értékek hosszú távú megerősítésében, hogy minden csapattag hallassa a szavát és megbecsüljék a munkahelyén. Tehát PR-szöveg…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu