The Last of Us Part II: váratlanul PlayStation 5 patchet kapott! [VIDEO]

A Naughty Dog és a Sony Interactive Entertainment tényleg derült égből (most mondjuk nem, mert szakad az eső…) villámcsapásként hozta el a frissítést.

A PlayStation Blogon közölte a stúdió és a kiadó, hogy a PlayStation 5-ön futtatva jobb teljesítményt tapasztalhatunk a The Last of Us Part II-ben. Az fontos, hogy telepítsük fel a játék 1.08-as frissítését, és ha PS5-ön ülünk neki a tavaly nyáron megjelent történetnek, akkor a beállítások Display menüjében ott lesz egy kapcsoló, amiben válaszhatunk, hogy 30 FPS-sel, esetleg 60-nal futtatánk a játékot. Persze nem csak ennyiből áll az új Sony-konzolnak kínált frissítés, ugyanis a töltési idő csökkent (ez már-már magától értetődőnek is mondható), vagy mondjuk a felbontás is növekedett.

Arne Meyer, a Naughty Dog kommunikációs rendezője azt írja, hogy a csapat a PlayStation 5 hardverébe beleásta magát, és így sok lehetőségük adódott a The Last of Us Part II tavalyi megjelenése óta. Emiatt a stúdió izgatott a jövő iránt, mégpedig nem véletlenül: ez a patch ugyanis csak a kezdete a PlayStation 5-re fejlesztésnek. Később, amikor készen állnak a további fejlemények bejelentésére, további részleteket is közölni fognak. Ezzel pedig egyértelműen arra tett kijelentést, hogy a játékkal további terveik vannak, és ezt még a vak is láthatta már akkor is, amikor a PlayStation 4-en megjelent a The Last of Us második része.

Amit Meyer írt, burkoltan nevezhetnénk bejelentésnek is: nem lesz meglepő, ha a The Last of Us Part II-ből lesz egy Remastered verzió, amibe majd szépen betuszkolják a Factions multiplayer módot, mert azt lehetetlennek tartjuk, hogy az első rész példáját ne kövesse a második. (Ott is a konzolgeneráció végén volt az alap megjelenés.)

Ehhez sokat hozzáfűznünk nem is kell: a patch már elérhető a PlayStation Networkről. A lenti, bejelentő videó mellett a Digital Foundry elemzése is megtekinthető.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu