Még közel sincs készen a Starfield?

Lesz szó a Starfieldről az E3 során… de ne nagyon bízzunk abban, hogy a Bethesda Game Studios (BGS) és a Microsoft bejelenti, hogy nos, akkor idén év végén jön Todd Howard következő játéka.

Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője egy francia sajtóorgánumnak (a Le Figarónak) adott interjújában megerősítette, hogy júniusban a Bethesda és a Microsoft egy közös E3-as sajtókonferenciára készül. Ez valahol logikus is, hiszen a redmondiak kezében van már jogilag is a Bethesda anyacége, a ZeniMax Media. Az előadáson pedig nagy valószínűséggel a témák között lesz a már több éve bejelentett Starfield is.

Erről a Bloombergnek író Jason Schreier írt a Twitteren. Szerinte a játék még messze nem készült el, és ezt több, a fejlesztést ismerő személy állítására alapozva mondja. Kinn lesz az E3-on (igaz, ez a kifejezés is furcsán hat, ha online rendezvény lesz…), de a tervezett megjelenési dátum jóval később lesz az elvárásainkhoz képest. Aztán hozzátette, hogy a BGS szinte teljes egészében a Fallout 76-on dolgozott egészen a megjelenéséig, és a Starfield csapata 2019 elejéig nem volt valami nagy. Szerinte a 2020-ra tervezett megjelenés, vagy az, hogy állítólag már eléggé előrehaladott állapotban tart a fejlesztés, egyszerűen nem igaz.

Végül arról írt. hogy a Bethesdának van egy terve: az E3 során terveznek utalni egy megjelenési dátumra, ami nem 2021 vége, és nem is 2022 eleje lesz, hanem 2022 vége. A részleteket pedig a Bethesdára hagyná. Azért írta le ezt az egészet, hogy ne legyenek túl nagy elvárásaink, és hogy ne küldjünk a BGS fejlesztőinek halálos fenyegetéseket, amikor a többi pletykáról beigazolódik, hogy kitaláció volt minden. A The Verge-nek író Tom Warren is megerősítette, hogy nem lesz 2021-es rajt.

Ez eléggé meglepő lesz, ha tényleg az lesz igaz, amit Schreier állít. Ez persze lehet, hogy a Bethesda és a Microsoft terve volt, hogy félrevezessenek mindenkit az igazságtól, ami azért nem is olyan rossz stratégia, hiszen így nem arról van szó, hogy állítólag csak Xboxra és PC-re fog Howard űrodüsszeiája megjelenni…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu