Ratchet & Clank: Rift Apart: a bolygók és felfedezésük [VIDEO]

Nemsokára megjelenik a Ratchet & Clank új része, így nem csoda, hogy a Sony Interactive Entertainment és az Insomniac Games rákapcsolt a marketingre.

Aaron Jason Espinoza, az Insomniac Games snior közösségi menedzsere a PlayStation Blogon írt részleteket a PlayStation 5-exkluzív (igaz, nemrég volt egy kép, ahol KONZOL-exkluzívként tüntették fel… feltehetőleg hibásan!) játékról. Azt írta, hogy a hősök több bolygón is át fognak utazni a Ratchet & Clank: Rift Apartban, ahol szinte azonnal láthatjuk a változatos bolygókat és azok interdimenzionális alternatívájukat, köszönhetően a PlayStation 5 beépített SSD-jének.

A töltési idők szinte azonnaliak lesznek, és így a kedvelt, klasszikus helyszínekkel kapcsolatban az elvárásokat az Insomniac Games képes volt túlteljesíteni. Lesznek csavarok a történetben rendesen. Itt Espinoza példaként ifjabb Zurkont hozta fel, szerinte neki van mit megosztania velünk. A bolygók gyönyörűek és veszélytelenek lesznek (itt a megfogalmazás direkt ellentétes a valósággal, maradjunk ennyiben). Nefarious városa élénk lesz még éjszaka is, a Speetle segítségével Sargasso L51-es kitelepüléséhez mehetünk az egzotikus, savas mocsaraival, és a Molonoth Gulch finoman szólva is veszélyesnek ígérkezik.

Korábban (még tavaly júniusban) már taglalták, hogy a DualSense-et miként fogja alkalmazni a játék, úgyhogy idézzük magunkat: „A DualSense pedig kézre esik a Ratchet & Clank fegyvereihez. A kontrolleren át nyújtott visszajelzés a fegyverek használata során jóval erősebbnek érzékelteti azokat, és így azt is érzékelhetjük, hogy miként is működnek az épp puffogtatott fegyverek. Pl. A the Enforcer, egy kétcsövű shotgun feszültséget nyújt az adaptív ravaszokon. Ha félig lenyomjuk őket, egy csőből lövünk, ha teljesen, akkor mind a kettőből. Közben pedig érzékelni fogjuk, ahogy feszesebbnek hat a puska, és Smith szerint ez erőteljes érzést és jobb játékban történő elmerülést garantál. Aztán a 3D-s audiót egy alapvető különbségnek tekinti (példaként egy TV-t és egy erdei sétát mondott összehasonlításnak). Olyan módon visz el minket az Insomniac világaiba, mint eddig még soha.”

A Ratchet & Clank: Rift Apart június 11-én fog megjelenni, kizárólag PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu