Biomutant: a kiadó védi a stúdiót a PlayStation 5-ös teljesítmény miatt [VIDEO]

Az Experiment 101-et a THQ Nordic (az Embracer Group egyik leányvállalata) megvédte, mert szerintük nem akkora probléma az, hogy a PlayStation 5-ön a játék natív felbontása nem olyan nagy.

A Biomutant PlayStation 5-ös felbontásáról itt korábban már beszámoltunk, úgyhogy nem térnénk ki komolyabban az eddig történtekre. A stúdió nem fogja a Sony új konzolján natív 4K-ban futtatni a játékot, de ezzel kapcsolatban „a 101-es kísérlet” azt írta a lent elterülő videó közzétételekor, hogy további részleteket fognak majd közölni erről. Ez persze nem mindenkinek tetszett, így kritizálta a net népe a THQ Nordicot, az Experiment 101-t és a Biomutantot egyiránt.

A játékról azért nem kellene elfelejteni, hogy nem a PlayStation 5, Xbox Series párosra tervezték, így ez konkrétan egy olyan Unreal Engine 4-es játék, ami a PlayStation 4-re, az Xbox One-ra és a PC-kre hivatott megjelenni. A stúdió becsülettel kimondta, hogy stabilitási és teljesítménybeli okokból nem fut majd natív 4K-n a játék, holott megtehették volna, hogy elmismásolják az egészet, mert ezt a CD Projekt RED megtette a Cyberpunk 2077-tel (ami a 2013-as konzolokon tehát, finoman szólva is csapnivalóan gyenge performanszot mutatott fel a decemberi rajtkor).

A THQ Nordic megelégelte a kritikus hangokat, és úgy döntött, hogy kiáll a stúdió mellett. Ez a játék nem egy AAA termék, és a Biomutantot fejlesztő stúdió mindössze húsz alkalmazottal hozta ezt az egészet össze (legalább) négy évnyi munka után. Szerintük nem kell, hogy tetszen a végeredmény, de azt kérték, hogy ne kérdőjelezzük meg a játék melletti elkötelezettségüket, vagy a csapat tagjainak képességeit. A THQ Nordic nem nagyon hiszi el, hogy ezt kell mondaniuk, de nem kellene más embereket megtámadni, vagy poént kerekíteni belőlük (mindegy, hogy online vagy való életben tesszük ezt).

A Biomutant május 25-én jön ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, az év második felében pedig az Xbox Series és a PlayStation 5 is megkapja natívan.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu