Menu

Parkolópályán a LittleBigPlanet szerverei

A Sony leállította a LittleBigPlanet szervereit, ugyanis sokan offenzív üzenetekkel árasztották el a játékosokat (ami ugye az élménybe is bele tud rondítani).

A Sony szerint más megoldás nem volt a probléma megoldására, csak az, hogy ideiglenesen leállítsa a LittleBigPlanet szervereit. A franchise Twitterén azt olvashatjuk, hogy a közelmúltban történt támadások súlyossága miatt nem volt más opció a játék szervereinek leállításán kívül, ugyanis nem veszik félvállról ezen támadásokat, főleg akkor nem, amikor a kitartó, hű játékosokat veszik célkeresztbe. Ezután megköszönték a megértésünket.

Ez így önmagában nagyon kurtán és furcsán hangzik, és szerencsénkre az Eurogamer révén megtudtuk, hogy pontosan mi is történik a mostanában a Dreamsszel foglalkozó Media Molecule által teremtett IP szerverein. Áprilisban arról tudósított a site, hogy a sorozat több játékában majdnem teljesen elérhetetlen volt a közösség által létrehozott tartalom. Nos, nem egy-két napig, hanem úgy érdemes lenne másfél hónapra (!) gondolni. Ekkor még DDoS támadásokról volt szó, igaz, a Sony nem nagyon nyilatkozott erről a témáról (náluk ez amúgy bevett szokás, hogy a legtöbbször figyelmen kívül hagyja, hogy mi is történik).

Most viszont egy kicsit más a helyzet: a szerverek nem a (magyar kormányzati média által is előszeretettel alkalmazott…) túlterheléses támadások miatt lettek lelőve (akkor ugyebár nem a Sony döntött volna így), hanem azért folyamodtak az offline-osításhoz, mert a LittleBigPlanet játékosai sértő hibaüzenetekkel találták szembe magukat bárminemű figyelmeztetés nélkül. Az sem olyan jó.

A LittleBigPlanet 2008-ban startolt el PlayStation 3-on, majd egy év múlva a PSP is kapott egy verziót belőle. 2011-ben jött a sorozat második fő része (továbbra is PS3-on), de 2012-ben a PlayStation Vita is megkapta a maga Sackboy-ját (akkor még a Sony támogatta a handheldet a nyugaton is). A sorozat hármas számú felvonása 2014-ben jött PlayStation 4-re és PlayStation 3-ra, de ezeket már a Sumo fejlesztette. Ők voltak felelősek a PlayStation 5 nyitócímei között, de PlayStation 4-en is megtalálható Sackboy: A Big Adventure-ért is.

Forrás: VG247 / Eurogamer

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu